PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD DIREKTORKE MUZIČKE ŠKOLE: Krenula u osvajanje vrha Gornjak planine, pa poginula...
Foto: Facebook

tragedija

PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD DIREKTORKE MUZIČKE ŠKOLE: Krenula u osvajanje vrha Gornjak planine, pa poginula...

Za sobom je ostavila sina, majku i sestre.

Objavljeno:

"Gaga je tokom planinarenja tragično izgubila život, pokušavajući da osvoji vrh Via ferata Gornjak planine. I sa njome svima nama koji smo joj bili bliski odnela je komadić našeg života, koje je bilo rezervisano za nju. Pre par nedelja sam joj na ovoj fotografiji prokomentarisala da je "sportski devojčurak". Taj devojčurak će nam beskrajno nedostajati."

Ovako glasi samo jedna od potresnih oproštajnih poruka koje na mrežama ostavljaju prijatelji Dragane Ristić Mladenović, profesorke klavira i nekadašnje direktorke Muzičke škole "Stevan Mokranjac", tragično nastradale na planinarenju.

Tim povodom oglasio se i Planinarski klub "Železničar Niš".

"Sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da je na akciji našeg kluba "Via ferata Gornjak", održane u subotu 28.10.2023. usled nesrećnih okolnosti, tragično nastradala planinarka Dragana Ristić Mladenović (29.03.1976. - 28.10.2023.), članica planinarskog kluba Železničar iz Vranja. Komemorativni skup povodom smrti Dragane Ristić Mladenović biće održan u ponedeljak 30.10.2023. od 10 časova u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Sahrana će biti istog dana, u 13 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.Planinarski klub Železničar upućuje najiskrenije izraze saučešća porodici i prijateljima", napisali su.

Dragana Ristić Mladenović rođena je 1976. godine u Vranju, gde je uz redovno obrazovanje, završila i osnovnu i srednju Muzičku školu ,,Stevan Mokranjac”. Na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini diplomirala je na odseku za klavir i ubrzo potom počela da radi kao profesor klavira u vranjskoj muzičkoj školi.

U svom dugogodišnjem pedagoškom radu istakla se kao predan i posvećen profesor, o čemu svedoče brojne nagrade koje je osvajala sa svojim đacima na republičkim i međunarodnim takmičenjima. U periodu od 2010. do 2017. godine uspešno je rukovodila školom. Za sobom je ostavila sina, majku i sestre.

Bonus video: Nesreća kod Mladenovca

00:07

Nesreća kod Mladenovca

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.