NESREĆI NIKADA KRAJA: Sećate li se Bogdana i njegove ćerke? Pomoć im je bila preko potrebna, a sada su u NEVOLJI
Kristina Luković i njen otac, Foto: Printscreen/youtube/RTV

pomognimo ovoj devojčici

NESREĆI NIKADA KRAJA: Sećate li se Bogdana i njegove ćerke? Pomoć im je bila preko potrebna, a sada su u NEVOLJI

Kristina Luković iz Ivanjice živi u teškom siromaštvu sa ocem koji je nedavno povređen u saobraćajnoj nesreći

Objavljeno:

Dvanaestogodišnjoj Kristini Luković iz Ivanjice, koja živi sa ocem Bogdanom nedavno povređenim u saobraćajnoj nezgodi i veoma lošeg zdravstvenog stanja, uručena je novčana pomoć, namirnice, slatkiše i bicikl…

Pomoć je uručio predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i najavio da će pokrenuti akciju, uz pomoć privrednika i ljudi dobre volje, da se Lukovićima sagradi dom u kome će imati normalne uslove za život.

"Krenućemo u izgradnju nove kuće. Srušićemo deo, iskoristićemo deo postojećeg temelja, koliko nam bude dozvolilo vreme ove jeseni do početka zime", kaže Mitrović najavljujući da će Bogdan i njegova ćerka biti uselejni u novu kuću.

1 / 2 Foto: Printscreen/youtube/RTV

"Nadam se da ćemo kao i sada, ovih deset, 11 kuća koje smo napravili i obnovili, uraditi i ovu ovde i pomoći nekome da se oseti sigurnije, da shvati da nije sam", dodaje, obraćajući se lokalnim privrednicima koji su i do sada iznosili slične akcije.

Novac koji je uručen porodici Luković i prethodno porodici Bogosavljević darivao je legendarni trubač Dejan Petrović i njegov Big Bend na ovogodišnjoj Nušićijadi, podseća Infoliga.

"Deo sredstava smo predali Bogdanovom bratu da mu prati troškove lečenja. Nadamo se da će sa detetom moći da uživa u novoj kući koju ćemo svi zajedno sagraditi", dodaje predsednik opštine.

Porodica Luković živi od 16.000 dinara invalidske penzije i nešto pomoći, a dodatan problem ocu Bogdanu je što se nakon nezgode nalazi u gipsu pa nije sposoban da radi. Trenutno su smešteni kod njegovog brata Boža, koji im je pružio utočište u svom skromnom domu, dok se teška situacija Lukovića ne reši.

Predsednik Mitrović je istakao da lokalna samouprava mora voditi računa o svakom stanovniku, posebno o deci, pa će, kaže, učiniti sve kako bi Kristina i njen otac uskoro imali siguran krov nad glavom.

Otac boluje duže od tri decenije

O ovoj porodici pisali smo i ranije. U maju 2021. godine otac Bogdan je govorio o tome da ima multipla sklerozu, od koje je već tada tri decenije bolovao.

"Dok sam bio zdrav, imao sam snage. Sad kad su došle godine, nisam više siguran da idem, 30 godina ja bolujem. Ja ću da budem i na ulici i napolju. Zbog nje mi je najteže. Da ima svoje nešto, da je sutra niko ne bi dirao, da je ne bi maltretirao. Sama, žensko, nemaš ti od koga neke pomoći", naveo je tada.

Njihovu muku otežala je saobraćajna nesreća posle koje mu je noga u gipsu.

Bonus video:

01:26

ZA NJEGOVU TEŠKU BOLEST NEMA LEKA, ALI POBEDIO JE SNAGOM SVOG DUHA Mladi pisac izdao knjigu o svojoj borbi i poslao SNAŽNU poruku

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.