JAPANKA TAKAKO ŽIVI NA ZLATIBORU: Otkrila je šta joj se kod nas NAJVIŠE DOPADA, ali JEDNO nikako NE PODNOSI (FOTO)
Takako Sakai, Foto: Printscreen/RTS

DRUGAČIJI ŽIVOT

JAPANKA TAKAKO ŽIVI NA ZLATIBORU: Otkrila je šta joj se kod nas NAJVIŠE DOPADA, ali JEDNO nikako NE PODNOSI (FOTO)

Posle rodnog, po broju stanovnika najvećeg grada na svetu, prvi boravak na planini bio je potpuno drugačije iskustvo u svakom pogledu kao i zajednički rad s kolegama, ali se brzo navikla

Objavljeno: 07:25h

Iz Tokija je pre nepune dve godine Takako Sakai stigla na Zlatibor iz Japanske agencije za međunarodnu saradnju da prenese iskustva u marketingu iz tokijske u turističku organizaciju Zlatibora. U međuvremenu, radi projekte, stekla je prijatelje i naučila mnogo toga o ljudima, običajima, hrani kod nas, ali i prenela deo japanskog duha.

Zlatiborski dan joj obično počinje ovako, pozdravom s koleginicama, a onda kreću dogovori i projekti. Jedan od projekata na kome je baš ona radila svrstao je Zlatibor u 100 svetskih zelenih turističkih destinacija. Posle rodnog, po broju stanovnika najvećeg grada na svetu, prvi boravak na planini bio je potpuno drugačije iskustvo u svakom pogledu kao i zajednički rad s kolegama, ali se brzo navikla.

Takako Sakai kaže: „Moji utisci sa Zlatibora su zaista lepi, uživam u boravku ovde na planini jer ima prirode i popularnih turističkih destinacija i dosta stranih turista. Ali, ljudi su prevashodno posebni, druželjubivi.

Takako Sakai
foto: Printscreen/RTS

“Najviše sarađuje s nama na polju marketinga, daje neke ideje, prenosi svoje bogato iskustvo, ali zaista koliko se ona trudila prvo da nauči srpski jezik, drugo da razume i našu kulturu i naš temperament i zaista da se približi nama toliko se i mi trudimo da naučimo dosta od nje”, ističe Nevena Majstorović iz Turističke organizacije Zlatibor.

Osim iskustva i znanja, prenosi Zlatiborcima i deo japanske kulture, trenira jogu i upoznaje okolinu, pa već zna većinu zlatiborskih sela. Omiljeno mesto joj je kako kaže unikatno Sirogojno i pijaca zbog kajmaka i pršute i tu je prodavci već poznaju. Ima i druge favorite kada je u pitanju zlatiborska ponuda.

Takako Sakai
foto: Printscreen/RTS

“Naravno da piće - rakija, sokovi takođe, za hrana - sviđa mi se mnogo komplet lepinja, ali malo je teška”, naglašava Takako Sakai.

Jedini problem sa zlatiborskom hranom je, kako kaže što brzo dodaje kilograme. Ne sviđa joj se baš gužva i zgrade, saobraćaj, ali je mnogo više stvari koje voli. Kako se njen boravak na Zlatiboru bliži kraju u jedno je sigurna, na planinu koja joj je postala bliska vratiće se možda već sledećeg leta.

Bonus video:

01:23

BLAGOTVORNA KLIMA I BOGAT SADRŽAJ: 130 godina Zlatibor važi za jednu od NAJATRAKTIVNIJIH destinaciju u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.