OVO JE DANAS NAJTOPLIJI GRAD U SRBIJI: Svi u majicama kao da je leto, izmereno 29 stepeni
Foto: KURIR/S.T.

vreme u srbiji

OVO JE DANAS NAJTOPLIJI GRAD U SRBIJI: Svi u majicama kao da je leto, izmereno 29 stepeni

Bašte ovdašnjih restorana su pune, majke su izvele bebe u kolicima, a mnogi su začuđeni visokom temperaturom koja nekima baš i ne prija

Objavljeno:

Ambijent jesenji, opalo lišće po parkovima, žute krošnje, ali i topao vetar i letnjih 29 stepeni tačno u podne, pa je Loznica 20. oktobra najtoplija u Srbiji. Na ulicama Lozničani u raznim odevnim kombinacijama, neki su se oblačili prema kalendaru, a neki slušajući vremensku prognozu.

Tako je bilo onih koji su nosili zimske prsluke, neki mantile, čak i spremne kišobrane, drugi su u rukama imali jakne svesni da su "promašili", a većina se šetala u majicama kratkih rukava.

Bašte ovdašnjih restorana su pune, majke su izvele bebe u kolicima, a mnogi su začuđeni visokom temperaturom koja nekima baš i ne prija. Pogled kroz prozor nije odavao utisak toplote jer je duvao vetar i bilo je oblačno, ali na ulicama kao da je neki julski dan i treba razmišljati o odlasku na bazen ili Drinu.

Inače RHMZ je za Loznicu danas prognozirao čak maksimalna 34 stepena, sutra od jutarnjih 22 do dnevnih 30 sa poslepodnevnim pljuskovima, pa bi grad podno Gučeva ponovo bio najtopliji u zemlji, a u nedelju od 15 do 25 uz promenljivo oblačno vreme.

Kako reče jedan dobro raspoloženi Lozničanin zadovoljan što se leto vratilo u grad, ‘’samo neka ovako potraje do februara, a posle ćemo nekako izdržati do proleća’’.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.