OTAC IM PREMINUO, ŽIVE SA MAJKOM U ORONULOJ KUĆI BEZ KUPATILA: Potrebna pomoć za sedmočlanu porodicu u Srbiji
Porodica Gonev, Foto: Printscreen/RTS

beda

OTAC IM PREMINUO, ŽIVE SA MAJKOM U ORONULOJ KUĆI BEZ KUPATILA: Potrebna pomoć za sedmočlanu porodicu u Srbiji

Selo Crveni Grad je planinsko, na međi je između Trgovišta i Bosilegrada

Objavljeno:

Sedmočlana porodica Gonev šest godina živi u prostorijama škole u Crvenom Gradu kod Trgovišta. Otac je nedavno preminuo, majka ne radi, žive od nadničenja. Od lokalne samouprave i Crvenog krsta dobili su hranu i nameštaj, piše RTS.

U jedinoj sobi samo kreveti i šporet. Tu borave samohrana majka i šestoro dece. Opština Trgovište smeštaj im je obezbedila kada su se iz planinskog sela kod Bosilegrada preselili u Crveni Grad.

- Nemam primanja, nemam ništa, od nikoga nigde. Kupatilo nemam. Kupam decu u koritu. Održavam čisto koliko mogu - kaže majka Karolina Gonev.

- Meni sve treba. Krov nad glavom, ali najviše kuća. Najviše to znači - navodi Karolinina ćerka Jelena Gonev.

Trošna kuća porodice Gonev
Trošna kuća porodice Gonevfoto: Printscreen/RTS

Otac je preminuo nedavno. Dok blizanci pohađaju treći razred osnovne škole, njihova braća devetnaestogodišnji Marko i šesnaestogodišnji Deni nadniče, seku drva. Sedamnaestogodišnja Nina pomaže majci, a najmlađa Jelena je predškolac.

- Volela bih da se okupam kao svi normalni ljudi u kupatilu. Volela bih da imam sve uslove - kaže sedamnaestogodišnja Nina Gonev.

Selo Crveni Grad je planinsko, na međi je između Trgovišta i Bosilegrada. Jedini đaci su iz porodice. Crveni krst i lokalna samouprava obezbedili su nameštaj i hranu.

- Nabavljena je i higijena i prehrambeni artikli, brašno. Oni dobijaju i pakete kad stignu. Pakete dobijaju redovno - objašnjava sekretar Crvenog Krsta u Trgovištu Jagoda Spasić.

Soba u kući porodice Gonev
Soba u kući porodice Gonevfoto: Printscreen/RTS

- Dobar deo dokumentacije je završen gde su oni sada korisnici Centra za socijalni rad i imaju mesečnu naknadu. Mi u suštini sa našim službama pratimo njihovo življenje. Dostavljamo pomoć i u hrani i u novcu kad je god bilo neophodno - kaže predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić.

U lokalnoj samoupravi obećavaju da će porodici obezbediti domaće životinje, koze, svinje, kokoške, kako bi sami mogli da zarade za život. Poboljšaće im i uslove za boravak u kući.

Bonus video:

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.