SUTRA KALENDARSKI POČINJE JESEN, A ŠIROM SRBIJE NEVEROVATNE TEMPERATURE: U ovom gradu večeras izmereno 30 STEPENI!
Vrućine u Beogradu, Foto: Zorana Jevtić

paklene vrućine

SUTRA KALENDARSKI POČINJE JESEN, A ŠIROM SRBIJE NEVEROVATNE TEMPERATURE: U ovom gradu večeras izmereno 30 STEPENI!

Jesen ove godine dolazi u subotu pre podne, 23. septembra, u 8.50 po srednjoevropskom vremenu

Objavljeno: 23:13h

Nakon vrelih i sunčanih dana, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), izdao je upozorenje za dane vikenda na veliku količinu padavina, lokalnu pojavu grada i olujni vetar. Međutim, ono što je šokiralo ljude, nije nevreme koje uskoro stiže, već visoka temperatura koja je večeras izmerena u Loznici!

Kako se može videti u vremenskoj prognozi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) temperatura koja je izmerena u Loznici u 20 časova na kraju septembra iznenadila je mnoge. Tamo je živa pokazivala čak 30 stepeni!

Podaci sa glavnih meteoroloških stanica
Podaci sa glavnih meteoroloških stanicafoto: Printscreen/RHMZ

Ovako visoka temperatura nije tipična za ovo doba godine, te su mnogi iznenađeni ovom pojavom. I tako, na primer, dok je u Loznici večeras izmereno čak 30 stepeni, na Paliću je svega 23!

Vremenska prognoza
Vremenska prognozafoto: Printscreen/RHMZ

Sutra počinje jesen

Jesen ove godine dolazi u subotu pre podne, 23. septembra, u 8.50 po srednjoevropskom vremenu, i trajaće do 22. decembra do 4.27, kada počinje zima

Za vikend jake nepogode

Podsećamo, meteorolozi su ranije upozorili da se na području Srbije tokom vikenda očekuju jake vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, Sektor za vanredne situacije MUP-a prosledio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

Timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

- Apelujemo na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama - navodi se u saopštenju MUP-a.

Bonus video:

01:41

KAKVO NAS VREME ČEKA NA JESEN? Poznati meteorolog otkrio prognozu do 15. septembra: Pad temperature tek posle OVOG perioda

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.