VOZILA KOJA SE KREĆU PREKO OVE BRZINE, NISU ELEKTRIČNI TROTINETI! Okanović pojasnio i poslao VAŽNU PORUKU vozačima
Damir Okanović, Foto: Kurir TV

obratite pažnju

VOZILA KOJA SE KREĆU PREKO OVE BRZINE, NISU ELEKTRIČNI TROTINETI! Okanović pojasnio i poslao VAŽNU PORUKU vozačima

Okanović podseća da vozači trotineta ne smeju da se voze trotoarima niti pešačkim zonama

Objavljeno:

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je danas za Tanjug da brzina kretanja električnog tortineta nije više u fokusu jer je ona ograničena na 25 kilometara na čas samom konstrukcijom trotineta, a ne zakonom.

"Sve ono što bi moglo da se kreće od 25 kilometara na čas zapravo po zakonskoj definiciji nije električni trotinet, i ne bi smelo da učetvuje u javnom saobraćaju. Zbog toga je upravo zamišljeno da svi trotineti moraju imati nalepnicu Agencije za bezbednost saobraćaja, kojom će se dokazati da je to baš električni trotinet koji ispunjava uslove, između ostalog da se ne može kretati brže od 25 kilometara na čas", izjavio je on.

Električni trotinet
foto: EPA GEORGI LICOVSKI

Napominje da je kontrola učesnika u saobraćaju uključujući i vozače lakih električnih vozila, odnosno električnih trotineta, u nadležnosti Saobraćajne policije i da je upravo na njima da metodološki utvrde kako će vršiti tu kontrolu.

Okanović podseća da vozači trotineta ne smeju da se voze trotoarima niti pešačkim zonama, da su u obavezi da na glavi nose zakopčanu biciklističku kacigu, i da ukoliko to ne urade, rizikuju da budu kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara.

Bonus video: SAOBRAĆAJNA POLICIJA ORGANIZUJE AKCIJU, A OBELODANILI ŠTA JE PRIORITET: Statistika od 17 smrti nas je navela na ovo!

03:06

SAOBRAĆAJNA POLICIJA ORGANIZUJE AKCIJU, A OBELODANILI ŠTA JE PRIORITET: Statistika od 17 smrti nas je navela na ovo!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.