GRMLJAVINSKA OLUJA SE KREĆE PREMA OVOM GRADU U SRBIJI: Mogući OBILNI PLJUSKOVI, spremite se na NEPOGODE!
Oluja / ilustracija, Foto: Beta

OBRATITE PAŽNJU!

GRMLJAVINSKA OLUJA SE KREĆE PREMA OVOM GRADU U SRBIJI: Mogući OBILNI PLJUSKOVI, spremite se na NEPOGODE!

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno: 15:42h

Kao što smo prethodno najavili, Srbiju su ovog poslepodneva zahvatile grmljavinske nestabilnosti.

Širom zapadne i centralne Srbije trenutno ima jačih pljuskova sa grmljavinom, lokalno i kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda, naročito na širem području Podrinja, Mačve, Kolubarskog okruga, Šumadije i Raškog okruga. Jedna grmljavinska oluja prošla je malo južnije od Beograda, tako da je glavni grad za sada izbegao obilne padavine.

U naredna dva sata najintenzivniji grmljavinski procesi očekuju se na širem području Valjeva, Kopaonika i u južnom obodu Beograda.

U nastavku poslepodneva ovaj oblačni i padavinski sistemi premeštaće se dalje na istok preko centralne Srbije.

Kasnije posle podne i pred kraj dana, pored već napomenutih predela, pljuskova sa grmljavinom biće i u Pomoravlju, Podunavlju, u Braničevskom okrugu i na jugu Banata, da bi do večeri ovi sistemi stigli i do istoka i jugoistoka Srbije.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Espreso.co.rs

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Iako je Beograd u prvom naletu izbegao pljuskove, do kraja dana i večeri i na širem području glavnog grada biće uslova za lokalne pljuslove sa grmljavinom.

Suvo i bez padavina biće uglavnom na području Vojvodine, osim na jugu Banata.

Usled očekivanih grmljavinskih aktivnosti, do kraja dana i večeri preporučuje se oprez na otvorenom i u saobraćaju.

Danas je širom Srbije i veoma sparno, s obzirom na to da temperature dostižu i 30°C, a ujedno je povišena i vlažnost vazduha.

Hladni front koji je trenutno stigao do severozapada i zapada Srbije do kraja dana zahvatiće i ostale predele Srbije, uz pad temperature vazduha i osveženje, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni.

Bonus video:

01:40

VELIKO NEVREME U ŠPANIJI: Potop u većem delu zemlje, ima i mrtvih?

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.