RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE, NEVREME SAMO ŠTO NIJE: Evo koje delove Srbije očekuju pljuskovi i grad
Kiša, Foto: RINA

vreme u srbiji

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE, NEVREME SAMO ŠTO NIJE: Evo koje delove Srbije očekuju pljuskovi i grad

RHMZ je još jutros bio izdao upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada u drugom delu dana

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na lokalno izražene pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada na području Zapadne Srbije i Posavine.

-Jaka konvektivna oblačnost iz okoline Šapca u narednih sat vremena premeštaće se na istok ka Obrenovcu i južnim delovima Beograda, uslovlјavajući jake plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada. U narednih sat, dva vremena na području Obrenovca i Beograda, posebno južnih delova Beograda, očekuju se intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada. Takođe, jaka konvektivna oblačnost sa područja Lјubovije i okoline premeštaće se na istok, ka širem području Valјeva i Lјigu, uslovlјavajući jake polјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada, saopštio je RHMZ.

Prema najavi meteorologa posle podne će u Srbiji biti nestabilno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom koji će ponegde biti izraženiji. Takođe se i na području Beograda očekuju lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

RHMZ je još jutros bio izdao upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada u drugom delu dana.

-Posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno se očekuju izraženi plјuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmlјavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

Bonus video: OVO JE RAZLOG ŠTO LIDERI SEVERNE KOREJE NE PUTUJU AVIONOM! Mlakar: Omiljeni pilot Kim Il Sunga testirao je Iljušina, a onda...

05:05

OVO JE RAZLOG ŠTO LIDERI SEVERNE KOREJE NE PUTUJU AVIONOM! Mlakar: Omiljeni pilot Kim Il Sunga testirao je Iljušina, a onda...

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.