SRPSKA PORODICA OSTALA ZAGLAVLJENA U HALKIDIKIJU: Spakovali stvari i krenuli, a onda je usledio PAKAO
Halkidiki, Foto: Profimedia

agonija

SRPSKA PORODICA OSTALA ZAGLAVLJENA U HALKIDIKIJU: Spakovali stvari i krenuli, a onda je usledio PAKAO

Porodica Nikolić iz Čačka ostali zaglavljeni u Halkidikiju

Objavljeno:

Porodica Nikolić iz Čačka trebalo je danas da krene kući sa poluostrva Halkidiki u Grčkoj, međutim ostali su zarobljeni jer su im nestala lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju.

"Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju", kazala je Marijana Nikolić, koja je zbog jednog papira ostala zarabljena sa suprugom i jednogodišnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono što im je dodatno otežalo ionako pretešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom. "Pozvali smo sve moguće broje telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, međutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater", dodala je ona.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Grcka Info

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije. "Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu", kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji brzo reagovati kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

Bonus video:

00:54

JAGODINA KAO HALKIDIKI: Preko 6.000 ljudi iz cele Srbije u jagodinskom Akva parku (VIDEO)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.