PARADAJZ TURIZAM NA MAKSIMUMU: Dragana objavila fotografiju iz Minhena pa izazvala HAOS, Srbi pobesneli
Minhen, Foto: Profimedia

JUUU

PARADAJZ TURIZAM NA MAKSIMUMU: Dragana objavila fotografiju iz Minhena pa izazvala HAOS, Srbi pobesneli

Dragana iz Srbije, koja se nalazi u Minhenu, u Nemačkoj, podelila je unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece" fotografije plaže sa okolnog jezera

Objavljeno:

Ležaljke na plažama obeležile su ovo leto. I taman kad smo mislili da je priča o njima za ovu godinu završena, Draganina objava na internetu nas je uverila drugačije. Baš kao i na samom početku leta, ležaljke su i ovog puta izazvale veliku raspravu među ljudima.

Dragana iz Srbije, koja se nalazi u Minhenu, u Nemačkoj, podelila je unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece" fotografije plaže sa okolnog jezera u ovom gradu, stavljajući akcenat na slobodu izbora na plaži, bez ili sa ležaljkama. Upoređujući plažu jezera u okolini Mihnena sa Grčkim plažama, ona je, čini se, stala na žulj mnogim ljubiteljima Grčke.

"Samo za ljubitelje ležaljki: 29 stepeni u Minhenu, okolna jezera puna kupača. Vidite li negde neku ležaljku koju treba da platite? Nee, sav pristup vodi je slobodan, pa taman vam vila ili kafić bio tik uz plažu", napisala je Dragana, koja je uz ovaj tekst dostavila i par fotografija sa jezera.

Kako se može videti na njima, na plaži su se uglavnom koristili peškiri i suncobrani, a ukoliko se negde i našla ležaljka, bila je to ona koju su sami kupači doneli.

Iako je navodi kasnije želela da pokaže "kultorološke razlike", mnogi u komentarima njenu objavu nisu prihvatili najbolje.

"Je l' ima more u blizini? Poređenje sa Grčkom je u najmanju ruku neukusno. Objava služi samo da svi vide da sam u Nemačkoj a bile mi skupe ležaljke na moru", napisao je jedan gospodin.

Za njim, javila se gospođa, kojoj je takođe zasmetala Draganina objava.

"Kakve veze ima ova objava sa Grčkom??? Koga briga za ležaljke na nekom jezeru kod Minhena", napisala je ona.

Paradajz turisti po Nemačkoj

Tu se komentatori nisu zaustavili, pa su pisali:

"Daleko im lepa kuća!", "Sva ta jezera u Nemačkoj ne vredi kao jedna plaža u Grčkoj, glupo poređenje.. Omašila si grupu", "Pa to paradajz turisti po Nemačkoj....Jedva skupili da dođu na plažu", "Aman dosadni ste vise sa tim ležaljkama, leži na pesak i ne davi", bili su još neki komentari ispod Draganine objave.

Ipak, bilo je onih koji su se složili sa Draganom, te napisali kako je i u drugim zemljama.

"Isto u Španiji... tačnije Andaluzijska oblast. Samo stranci na ležaljkama, a Španci uz more na pesku, svojim peškirima i suncobranima", "U celoj Evropi je tako. To samo kod nas padaju u nesvest oko paradajz turista i ostalo", pisali su oni.

Ispod svoje objave javila se i sama Dragana. U svom komentaru, vidno iznervirana, želela je da napiše zbog čega je napisala svoju objavu.

"Objava služi da mali mozgovi poput Vašeg probaju da dosegnu pojam 'kulturološke razlike'. Neki od tih 'paradajz turista' kako ih prozvaste su kad je Sunce zašlo seli u svoje Mercedese i Poršee i odvezli se. Sirotinja će uvek da se hvali patikama i ležaljkama a nekim drugima koji to nisu će se desiti da idu onako baš bez veze jer su im druge stvari na pameti i u životu", napisala je ona, a onda opet izazvala mini raspravu koja se na svu sreću brzo završila.

Bonus video: Kakva je situacija sa niškim turistima?

01:11

Kakva je situacija sa niškim turistima?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.