OVAKO ĆETE NADOKNADITI ŠTETU AKO VAM VETAR SRUŠI DRVO NA AUTO: Obavezno uradite OVE 2 STVARI
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

KORISNI SAVETI

OVAKO ĆETE NADOKNADITI ŠTETU AKO VAM VETAR SRUŠI DRVO NA AUTO: Obavezno uradite OVE 2 STVARI

Ekipe "Zelenila" izašle su na teren i uklonile stabla, a građani čija su vozila oštećena mogu da traže odštetu

Objavljeno:

Vetar koji je prethodnik dana duvao u Beogradu, srušio je stabla u nekoliko gradskih naselja. Jaki udari oborili su veliko drvo u dvorištu zgrade u Žorža Klemansoa u Beogradu, a građani su JKP "Zelenilo Beograd" prijavili i da se sa površine jednog šoping centra u Beogradu izvalio krak stabla i pao na kolovoz.

Ekipe "Zelenila" izašle su na teren i uklonile stabla, a građani čija su vozila oštećena mogu da traže odštetu. Međutim, to je moguće samo ako je vozilo bilo na parkiralištu, odnosno javnoj površini. Ukoliko sugrađani vide da im je grana ili pak celo stablo palo na vozilo i oštetilo ga, ne treba ništa da pomeraju. Prvo treba da obaveste pripadnike MUP-a koja će da sačini zapisnik i fotografiše mesto nezgode, a zatim da obaveste JKP "Zelenilo Beograd"

- Ako je šteta nastala do 15 časova, na teren će odmah izaći stručni tim, ukloniti grane, drvo i napraviće se zapisnik o šteti, koji će potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana - objašnjavaju u "Zelenilu".

- Ako je šeta nastala od 15 sati, potrebno je da se sugrađani jave Centru za informisanje JKP "Zelenilo" na broj 011/2630-506, gde će dobiti precizna uputstva, kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

Zapisnik o šteti donosi lično oštećeni sugrađanin, predaje ga Komisiji za procenu štete, a posle sa kompletnom dokumentacijom odlazi u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje nadoknađuje štetu.

Bonus video:

01:57

OLUJA

(Espreso/Srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.