MOŽE LI OLUJA "DANIJEL" IZ GRČKE DOĆI DO SRBIJE? Meteorolog Todorović otkrio da li nas čeka SCENARIO POTOPA!
Nedeljko Todorović, Foto: Kurir TV

OLUJA "DANIJEL" U SRBIJI?

MOŽE LI OLUJA "DANIJEL" IZ GRČKE DOĆI DO SRBIJE? Meteorolog Todorović otkrio da li nas čeka SCENARIO POTOPA!

Oluja "Danijel", koja od ponedeljka razara Grčku pokrenula je klizišta, uništila mostove, izazvala urušavanje stubova... Meteorolog Todorović otkrio može li doći do Srbije

Objavljeno:

Nevreme koje je zadesilo Grčku pred sam kraj letnje sezone paralisalo je i odseklo od ostatka zemlje pojedine njene delove, a odnelo tri života. Vrlo obilne padavine i jake oluje bile su izražene u centralnim i istočnim predelima, u Tesaliji i u Olimpskoj regiji i na ostrvima u Egejskom moru, uz centralnu obalu egejske Grčke.

Oluja "Danijel", koja od ponedeljka, 4. septembra, razara Grčku, pokrenula je klizišta, uništila mostove, izazvala urušavanje stubova za prenos struje i odnela desetine automobila u mutnim vodama, a nekoliko ljudi se vodi kao nestalo.

1 / 6 Foto: Nicolas Economou / Zuma Press / Profimedia

Drugi talas oluje Danijel se očekuje danas u Grčkoj i zahvatiće Pelion, istočni deo Magnezije, istočnu Larisu od Agiokamposa i južnije, Sporade i severnu Eviju. Ali, kako meteorolog Nedeljko Todorović kaže, oluja će biti dosta manjeg intenziteta nego prethodnih dana.

- Možda još danas između Soluna i Larise bude pljuskova, ali dosta manjeg intenziteta. Ovaj ciklon se premešta na jug, na poziciji juga Italije i tu će usloviti pljuskove i grmljavine. Narednih dan, dva će slabiti polako i kretaće se ka Libiji. Mogu se tamo očekivati pljuskovi, a postoji šansa da zahvati i deo Egipta. Ja mislim da će se ciklon do subote potpuno ugasiti - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović
Nedeljko Todorovićfoto: Printscreen/Kurir tv

A što se tiče bojazni da se ciklon prebaci na naše područje, Todorović uverava da do toga neće doći.

- Neće doći do nas u Srbiji. Eventualno može preko Makedonije i Albanije ciklon da stigne do Crne Gore. To se odnosi na deo između Bara i Ulcinja gde su moguće padavine, a već gore severnije ka Boki, vetar se neće, kao ni padavine, primetiti - rekao je Todorović za Kurir.

Bonus video:

01:11

Kakva je situacija sa niškim turistima?

(Espreso / Blic, Marija Lekić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.