LEPA JOVANKA IZ PANČEVA POKORILA NJUJORK: Ova doktorka se školovala u TRI DRŽAVE i ostvarila svoj san (FOTO)
Jovanka Živković, Foto: Printscreen/Instagram/dr.jovanka.zivkovic

SVAKA ČAST!

LEPA JOVANKA IZ PANČEVA POKORILA NJUJORK: Ova doktorka se školovala u TRI DRŽAVE i ostvarila svoj san (FOTO)

Do ostvarenja svog sna Jovanka Živković je prolazila kroz trnovit i veoma surov put

Objavljeno:

Srpkinja Jovanka Živković vodi jednu od najuspešnijih privatnih stomatoloških klinika u Njujorku, ali je prešla veoma težak put do uspeha. Školovala se prilično dugo, i to u četiri grada, tri države i na dva kontinenta

- Osnovnu školu sam završila u Pančevu, Srednju zubotehničku u Beogradu, Stomatološki fakultet u Pančevu, da bih zatim nostrifikovala diplomu u Hagu (u Holandiji) i na kraju specijalizirala na Kolumbija univerzitetu u Njujorku - rekla je Jovanka za "Serbian times", a onda objasnila kako je završila u Sjedinjenim Američkim Državama:

- U Ameriku me je dovela pusta sreća… Dobila sam zelenu kartu na lutriji. Moj avanturistički duh mi nije dao mira, pa sam pri kraju studija, kada mi je ostao još samo jedan ispit, rešila da iskoristim mogućnost da odem u Ameriku na program "Work and Travel". To je bilo prvo radno iskustvo, ali i prilika da malo bolje naučim jezik i da vidim kako je to živeti van Srbije. Naravno, vratila sam se da završim fakultet, i sasvim slučajno dobijem zelenu kartu na lutriji i – eto mene ponovo u Americi.

Do ostvarenja svog sna Jovanka Živković je prolazila kroz trnovit i veoma surov put, ali sve se na kraju isplatilo.

Jovanka Živković
Jovanka Živkovićfoto: Printscreen/Instagram/dr.jovanka.zivkovic

- Koliko god da volim i prihvatam izazove, neću reći da je putanja laka, iako će vam to reći mnogi koji su napustili svoju zemlju, ma kojim se poslom bavili i gde god da su pošli. Nostalgija, sklapanje novih prijateljstava, učenje materije na stranom jeziku i ponovno traženje samog sebe u svemu tome definitivno nije bilo lako.

Ali svaka godina je donela po neko novo iskustvo, što prijatno, što neprijatno, ali svakako korisno.

- Osećala sam žeđ za uspehom i sve sam podredila tome. Znajući da ovde u Njujorku nemam ni roditelje ni rodbinu, da nema ko da mi pomogne, oslonila sam se samo na sebe i svoj potencijal. Napravila sam plan za uspeh. U prvo vreme radila sam sedam dana u nedelji. Radila sam četiri dana na Menhetnu u jednoj privatnoj ordinaciji, a ostala tri dana sam iznajmljivala drugu ordinaciju u Astoriji. Tu sam sticala svoje pacijente - kaže Jovanka.

- U meni je raslo samopouzdanje. Posle nekoliko godina zaista napornog rada kupila sam ordinaciju koja je morala da se renovira. Mislim da mi je tada bil teže nego kada sam sletela u Njujork i kada nisam znala šta me čeka. Međutim, moj karaktakter je tu došao do izražaja, izgurala sam sve i naposletku otvarila novi moderni prostor u kome sada radim - zaključila je Jovanka Živković.

Bonus video:

06:07

ŠTA MOŽE DA KRENE PO ZLU NA SUNCU? Doktorka upozorava: Izlaganje visokim temperaturama dovodi i do stanja DELIRIJUMA I KOME

(Espreso / Serbian Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.