SARA UMESTO U KUVAJT DOŠLA U ŠABAC: Radi kao DOKTORKA, a evo zašto je to uradila i šta misli o Srbiji (FOTO)
Sara Rijahi, Foto: Printscreen/RTS

ljudi je obožavaju

SARA UMESTO U KUVAJT DOŠLA U ŠABAC: Radi kao DOKTORKA, a evo zašto je to uradila i šta misli o Srbiji (FOTO)

Na pitanje - kako je u Srbiji, odgovara: “Lepo, baš onako kako sam zamišljala"

Objavljeno: 09:04h

Nakon završenih studija medicine u Rusiji, Sara Rijahi odlučila je da se umesto povratka u Kuvajt u kojem je odrasla, preseli u Šabac, rodni grad svoje majke.

Od februara, mlada doktorka radi u Urgentnom prijemu šabačke bolnice.

Govori nekoliko stranih jezika, ali joj je srpski najdraži. Rođena je u Jordanu, odrasla je u Kuvajtu, a sada živi i radi u Šapcu.

Sara Rijahi
foto: Printscreen/RTS

“Lepo je, nije loše tamo. Ali ipak, više mi se ovde sviđa. Naš narod. Dom moj. Super je ovde. Ipak je svoja država mnogo bolja nego tuđa. Malo mi je gramatika bila teža. Ja od kada sam dete pričam srpski kod kuće, tako da mi nije bilo toliko stašno”, navodi dr Sara Rijahi iz Šapca, objavio je RTS.

Želja da studira u Srbiji nije joj se ispunila, ali jeste da u njoj živi. Nakon stažiranja, posao je dobila u Urgentnom.

“Snalazi se dobro, jezik dobro izgovara. Neke joj reči nekad malo zapnu, pa onda malo pomognemo”, kaže dr Marija Simić iz Šapca.

Dodaje: “Mogu slobodno da kažem da mi je Sara ovde omiljena koleginica na Urgentnom. Zajedno ulazimo u posao, konsultujemo se međusobno, tako da lepo se slažemo.”

Sara Rijahi
foto: Printscreen/RTS

Sarini roditelji upoznali su se na studijama u Beogradu. Sa Bliskog istoka, u rodni grad svoje majke, dolazila je svake godine.

“Upoznali su se ovde na fakultetu u Beogradu, pa su se venčali ovde. Otišli su u Jordan, tamo sam se ja rodila. Kad sam napunila tri godine onda sam otišla u Kuvajt, tamo sam i osnovnu i srednju školu završila i onda sam otišla u Rusiju da studiram i onda sam se vratila ovde”, priča svoj put dr Sara Rijahi.

Na pitanje - kako je u Srbiji, odgovara: “Lepo, baš onako kako sam zamišljala.''

Mlada doktorka voli hirurgiju. U Kuvajt sada ide samo u goste, a u Srbiji planira i specijalizaciju.

06:07

ŠTA MOŽE DA KRENE PO ZLU NA SUNCU? Doktorka upozorava: Izlaganje visokim temperaturama dovodi i do stanja DELIRIJUMA I KOME

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.