DANAS ĆE BITI SAHRANJENA MALA HANA (3) IZ NIŠA: Devojčicu je izdalo srce, a porodici je potrebna naša pomoć
Sahrana / Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA DO NEBA

DANAS ĆE BITI SAHRANJENA MALA HANA (3) IZ NIŠA: Devojčicu je izdalo srce, a porodici je potrebna naša pomoć

Prijatelji Haninih roditelja su proteklih dana pokrenuli akciju prikupljanja pomoći

Objavljeno:

Trogodišnja Hana Milenković iz Malošišta kraj Niša koja je pre pet dana preminula u bolnici u Beogradu danas će biti sahranjena u rodnom mestu pošto su, uz pomoć humanih ljudi, roditelji uspeli da prikupe novac za sahranu.

Prijatelji Haninih roditelja su proteklih dana pokrenuli akciju prikupljanja pomoći kako bi telo devojčice bilo prevezeno iz Beograda, gde je premininula, do Malošišta i kako bi bila dostojno sahranjena.

Prema rečima detetovog oca, porodica je morala osim novca za sahranu da prikupi i oko 40.000 dinara za troškove prevoza i oko 20.000 dinara za troškove kapele u Beogradu.

Pozivu za prikupljanje pomoći odazvali su se brojni građani i nekoliko firmi. Uplatu pomoći obećali su i Centar za socijalni rad u Doljevcu i doljevačka opština, s obzirom da se Malošište nalazi na njihovom području.

Predstavnici Crvenog krsta Doljevac posetili su Milenkoviće i uručili im paket pomoći, a najavili su i uplatu novčane pomoći na njihov.

Mala Hana preminula je zbog urođene bolesti srca. Prijatelji porodice kažu da su se i devojčica i njena majka i čitava porodica lavovski borili da bi Hana bila što bolje, ali na žalost izgubili su borbu. Devojčica je imala niz intervencija na srcu u prvim mesecima svog života i sve ih je uspešno prebrodila, što je svima dalo nadu da će se oporaviti i biti dobro. Međutim, došlo je do komplikacija bolesti i Hanino malo srce je prestalo da kuca.

1 / 3 Foto: Profimedia

Milenkovići imaju i sedmogodišnju ćerku, a žive u skromnim uslovima. Zbog Hanine bolesti i dugotrajnog bolničkog lečenja u Institutu za majku i dete u Beogradu, majka nije mogla da se zaposli, a otac nije stalno zaposlen, već radi po pozivu građevinske poslove.

Porodici Milenković je svaka pomoć dobrodošla kako bi preživeli tragediju koja ih je zadesila, a račun na koji im se mogu uplatiti sredstva za pomoć 205- 9001030997092- 96, na ime Anđele Milenković iz Malošišta.

Bonus video:

04:24

ZAŠTO SE U SRBIJI NE IZRIČU MAKSIMALNE KAZNE ZA SMRT U SAOBRAĆAJU? Pravnik: Zakon predvideo 12, sudovi daju do 4 godine zatvora

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.