GVOZDEN SAMO ZA JEDNU DOZU LEKA MORA DA DA 263.000 DINARA! Ima tumor limfnih žlezda, POMOZIMO DA DOBIJE BITKU!
Gvozden Milosavljević, Foto: Privatna arhiva

pomognimo ovom nesrećnom čoveku

GVOZDEN SAMO ZA JEDNU DOZU LEKA MORA DA DA 263.000 DINARA! Ima tumor limfnih žlezda, POMOZIMO DA DOBIJE BITKU!

Pošaljite broj 1422 na 3030

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Gvozdenu Milosavljeviću (42) iz Kruševca je 2017. godine utvrđeno da boluje od tumora limfnih žlezda (Hodgkin Limfoma tip NS, gr 2). Od tada je počeo da prima hemoterapije, a u nastavku lečenja u avgustu 2018. godine učinjena je autologa transplatacija MCH.

Međutim, kontrolni PET scan koji je urađen dva meseca posle transplantacije matičnim ćelijama pokazao je da je bolest u metaboličkoj remisiji i to stanje se održalo do septembra 2019. kada se pojavljuje kasni relaps osnovne bolesti.

Drugu transplataciju je primio od svog brata, ali je ona nažalost završena neuspešno, od tada kreće Gvozdenova borba za goli život.

"Gvozden se razboleo 2016. godine, kada je imao 35 godina. Počeo je sa lečenjem 2017. godine. Njemu je uspostavljena dijagnoza tumora limfnih žlezda. Išao je i primao je terapije u Beogradu i Nišu, onda je usledila jedna transplatacija matičnih ćelija 2018. godine. Drugu transplataciju je primio 2020. godine, gde je njegov brat bio donor.

Međutim, na veliku žalost ta transplatacija nije uspela. Nakon neuspele transplatacije Gvozden je dobio palijativnu terapiju. Tokom te terapije dobili smo savet lekara da bi za njegovo zdravlje bilo najbolje da prima lek Opdivo, ali problem je u tom što je taj lek u Srbiji samo na listi za melanom", priča njegova supruga Maja Jovanović.

Obzirom na životnu dob, primenjene modalitete lečenja, dosadašnji tok lečenja i svetske preporuke lečenja rezistentne forme Hodgkinovog limfoma, indikovano je da lečenje nastavi primenom leka Opdivo koji se daje na svake 2 nedelje.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

"Cena tog leka u Srbiji iznosi 263.000 dinara i to je cena samo za jednu dozu, dok se za primanje terapije plaća 4.500 dinara. Terapija funkcioniše tako što on na svake dve nedelje treba da primi jednu dozu tog leka. Tako da mu je na svake dve nedelje za terapiju potrebno 267.500 dinara. Preporučeno nam je da on te doze prima između 24. i 48. terapije, sve u zavisnosti kako organizam reaguje na taj lek", objašnjava Maja.

Gvozden je do sada primio dvadeset i jednu terapiju i limfne žlezde su mu se smanjile, ali još uvek ima onih koje su aktivne i zbog toga mu je neophodan novac kako bi nastavio da prima taj lek.

"Gvozden mora da primi još dvadeset i sedam terapija. Doktorka nam je rekla da će mu od dvadeset četvrte do četrdeset i osme terapija biti bolje, sve u zavisnosti šta skener bude pokazao. On je do sada uspeo da primi 21 terapiju i na svu sreću žlezda mu se dosta smanjila, dosta žlezda više nije aktivno, ali ima još četiri ili pet žlezda koje su još uvek aktivne. Tako da mu je neophodno da nastavi da prima taj lek." kaže Maja Jovanović.

Inače, ljubav uprkos bolesti na kraju uvek pobeđuje. Gvozden i Maja su se zabavljali u ranoj mladosti. Raskinuli su, a potom obnovili vezu u vreme kada se Gvozden razboleo. Sada se Maja nada da će sve na kraju biti kako treba, budući da se zajedno sa njim bori svim srcem kako bi se Gvozden izborio sa opakom bolešću.

Gvozden Milosavljević
foto: Privatna arhiva

"Nije mi zaista lako, ja sa mojim suprugom prolazim kroz tešku borbu. Lekari su u jednom trenutku odustali od njega. Ali ima i određeni broj lekara koji su nam ulili nadu da on može da izbori sa bolešću. Tako da se svim srcem nadam iskreno da će to sve biti kako treba. Trudimo se maksimalno da budemo pozitivni", priča potresno Maja Jovanović.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja, specijalističke i kontrolne preglede, lekove, suplemente, kao i za putne troškove.

Pomozimo Gvozdenu!

Pošaljite broj 1422 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001511382-71

Uplatom na devizni račun: 160-6000001512016-12

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

IBAN: RS35160600000151201612

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

09:21

Od raka pluća dnevno umre 13 osoba

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.