"IMALI SMO RITUAL JAVLJANJA": Radmilove reči RASPLAKALE Srbiju, uzeo telefon da pozove OCA pa se u sekundi TRGAO
Porodica, Foto: Profimedia

tuga

"IMALI SMO RITUAL JAVLJANJA": Radmilove reči RASPLAKALE Srbiju, uzeo telefon da pozove OCA pa se u sekundi TRGAO

Objava je ubrzo postala viralna jer je pogodila "u žicu" sve one koji su, nažalost, ostali bez roditelja

Objavljeno:

"Halo, prošli smo granicu", "Ej, stigli smo, da ne brineš", "Mi samo da se javimo, put je prošao dobro, bilo je malo gužve na granici", rečenice su koje izgovaramo roditeljiima prilikom javljanja sa putovanja. Onog trenutka kad oni preminu, prelazimo u svet odraslih, a ti pozivi od par sekundi, postanu nam jedno sećanje koje ponekad ume i da zaboli.

Na Fejsbuk grupi "Grčka info", Radmilo Belić, inspirisan nejavljanjem porodice iz Jagodine, napisao je kako su tekla njegova putovanja dok su mu je bio živ otac, a kakav osećaj je imao kada je prvi put prešao granicu, a nije imao koga da pozove i kaže da je put dobro prošao.

Objava je ubrzo postala viralna jer je pogodila "u žicu" sve one koji su, nažalost, ostali bez roditelja.

"Povodom drame sa porodicom iz Jagodine sa srećnim završetkom hteo bih da iznesem svoje mišljenje. Reakcije na društvenim mrežama su svakojake. Jedni osuđuju neodgovornu porodicu sa dvoje dece, drugi osuđuju roditelje zbog nepotrebnog dizanja panike. U svakom slučaju šta god ko mislio hvala Bogu sve se dobro završilo. Ja ne osuđujem nikoga. Niko od nas ne zna tačan splet okolnosti kako se tačno desilo. Ono što mogu da podelim sa svima vama je važnost zdrave porodice.

"Imali smo ritual javljanja"

Posebno odnos roditelja i dece. Koliko god godina da ima čovek dok ima žive roditelje je za njih uvek dete. Tako je uvek bilo i tako će uvek biti. Neko je mudro napisao, kada ti ode prvi roditelj imaš drugog. Kada ti ode i drugi roditelj onda postaješ siroče i čeka te najteži period u odrastanju bez obzira koliko godina imaš. Cela ova situacija me je podsetila na moj odnos sa mojim pokojnim roditeljima. Kada mi je umrla mama pre 17 godina ostao mi je otac. Kako sam živeo na relaciji Beograd - Solun - Atina često sam putovao. Uvek sam imao tačan ritual kada sam zvao oca.

Albanija, albanija more, More, plaža
foto: EPA MALTON DIBRA

Čim bih ušao u Grčku odmah bih stao na parking i pozvao ga da mu javim da sam ušao u Grčku i da ću mu se javiti kada uđem u stan u Solunu. Nije me nikada pritiskao da ga zovem, ali znao sam da brine. Kada je pre 7 godina preminuo i kada sam završio sa sahranom u Beogradu krenuo sam za Grčku. Po navici po ulasku u Grčku, parkirao sam auto i izvadio telefon da mu javim da ne brine. Tada sam se trgao i shvatio sam da njega više nema i da me sada gleda sa nekog drugog mesta. Zato savet svima koji imaju roditelje je da im ne bude teško da obave taj poziv, jer koliko god da vas zamara ili nervira, jednog dana će vam nedostajati.", napisao je on u objavi koja je mnoge raznežila, a sudeći po komentarima i rasplakala.

00:58

DA SE PITAM NE BIH RADIO NIŠTA Marović pronašao oazu mira: Lepše mi je da sam na barci uz more, NISAM JEDAN OD ONIH!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.