SRBI NAPRAVILI TAKTIKU ZA ODLAZAK NA SVADBE: Rat zbog otkrivanja cifre u koverti, da li ovo stvarno rade?!
Koverta, Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

da se pobiju

SRBI NAPRAVILI TAKTIKU ZA ODLAZAK NA SVADBE: Rat zbog otkrivanja cifre u koverti, da li ovo stvarno rade?!

Mnogi su se zapitali koliko košta mesto koje plaćaju mladenci

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Tviter pokrenula se rasprava zbog trenda koji je prisutan u našem narodu, a to je da se mladencima za svadbu u kovertu stavi onoliko para koliko košta mesto u restoranu.

- Ne razumem koncept doneću onoliko para za poklon koliko tebe košta moje mesto na svadbi (iliti narodskije: stolica). Šta to znači: da ću vrednost poklona za svoju drugaricu uskladiti sa cenom restorana? Pa je li to onda poklon ili plaćam ulaznicu za svadbu - piše u tvitu koji je pokrenuo lavinu komentara.

- Imaš raznih mladenaca, ono koji zovu da zarade i oni koji ne. Mi smo na osnovu toga koliko novca imamo za sve bukvalno od venčanice do restorana i fotografa, tako svadbu napravili računajući da nam niko ne da ni dinara - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Pa ideja je da se pokrije trošak i nešto da ostane za mladence. E, sad zavisi od cene restorana, broja ljudi, ekonomske situacije gostiju, bliskosti ljudi. Mislim da nije poenta da mladenci namerno izaberu najskuplje restoran i da očekuju da će jos da im gosti plate i zarade.

Ipak, mnogi su se zapitali koliko košta mesto koje plaćaju mladenci.

- Danas čuh da je jedan poznatiji restoran 80 evra za najbazičniju opciju. Ja sam se davno udavala... Mladenci biraju restoran koji oni žele u skladu sa svojim potrebama, željama i mogućnostima. Uloga gostiju je da ulepšaju taj momenat i daruju mladence onoliko koliko mogu i žele, a ne da im plate njihovu svadbu - navodi se u komentaru.

Međutim, neki su dodali da na veselje ne idu bez sto evra.

- Ja na pir ispod 100 evra ne idem. Ako je neko s kim sam malo više blizak onda 200 evra. Ne zbog toga šta mislim da moram "platit ulaznicu" nego nekako mi je red da i mladencima nešto ostane. Doduše sad su cene puno veće od 30-40 evra za stolicu - dodao je jedan korisnik.

Sudeći po komentarima mladenci u današnje vreme organizuju svadbu i vode se upravo time da će isplatiti svadbu parama koje gosti donesu.

- Užasan koncept. Mi smo pravili malu svadbu, zvali smo samo bliske ljude. Želeli smo da hrana, piće i muzika budu ono što mi i naši bližnji vole. Onda se nađe gospođa da pita : "Da li vam se isplatilo". Kako da joj objasnim da nisam unovčavala svoju sreću - glasili su neki od komentara.

00:09

Crkveno venčanje: Ša uskoro staje pred oltar

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.