PRVE FOTOGRAFIJE BORBE SRPSKIH VATROGASACA SA VATRENOM STIHIJOM U GRČKOJ: Evo šta su poručili! (FOTO)
Šumski požar / ilustracija, Foto: RINA

NA ZAHTEVNOM ZADATKU

PRVE FOTOGRAFIJE BORBE SRPSKIH VATROGASACA SA VATRENOM STIHIJOM U GRČKOJ: Evo šta su poručili! (FOTO)

U požarima širom Grčke, koje pojačavaju jaki vetrovi i temperatura viša od 40 stepeni Celzijusa, nastradalo je ukupno pet osoba

Objavljeno:

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, njih 38, sa 14 vozila nalazi se na teritoriji grada Volosa u mestu Nea Anhialos, gde pomažu grčkim kolegama u gašenju desetodnevnog požara.

Oni su objavili prve fotografije sa izuzetnog zahtevnog i teškog područja na kom deluju.

"Tu smo da damo maksimum i pomognemo grčkim prijateljima u gašenju požara", napisano je u objavi.

Zahvalnost grčkih vatrogasaca

- Trudimo se sa braćom Srbima u teškom području Volosa. Popodne završavamo, 35 sati zaredom budni, ali uvek je osmeh potreban jer moral mora ostati netaknut, bez obzira na sve. I nastavljamo dalje - stoji u opisu objave jednog od grčkih vatrogasaca.

Ranije je objavljeno da je, na osnovu dogovora predsednika Srbije i grčkog premijera, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio vatrogasno-spasilački tim od 38 članova u Grčku kao pomoć tamošnjim kolegama u borbi protiv ogromnih požara.

Među njima je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva pripadnika medicinskog tima koji su tamo i radi bezbednosti srpskih pripadnika, ali i za slučaj da je potrebno pružiti pomoć lokalnom stanovništvu u Grčkoj.

U požarima širom Grčke, koje pojačavaju jaki vetrovi i temperatura viša od 40 stepeni Celzijusa, nastradalo je ukupno pet osoba.

Bonus video:

00:30

TRAGEDIJA! ŽENU STIGLA VATRA NA PAR METARA OD MORA: Još jedna žrtva požara u Grčkoj

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.