EVO KAKO SE KREĆE HLADNI FRONT KROZ SRBIJU: Stižu nove NEPOGODE, temperatura u PADU čak 15 stepeni, PRATITE UŽIVO
Foto: Printscreen/vremeiradar

hladni front

EVO KAKO SE KREĆE HLADNI FRONT KROZ SRBIJU: Stižu nove NEPOGODE, temperatura u PADU čak 15 stepeni, PRATITE UŽIVO

Pri prolasku hladnog fronta pravac duvanja vetra se menja u smeru kazaljke na satu na severnoj Zemljinoj hemisferi, i obrnuto od kazaljke na satu na južnoj hemisferi

Objavljeno:

U noći između utorka i srede u Srbiju stiže hladni front zbog kojeg će u doći do nagle promene vremena praćene nepogodama. Temperatura će opasti za čak 15 stepeni, a uz to Srbiju će ponovo pogoditi jako nevreme - pljusak, grad i vetar orkanske jačine.

U videu koji sledi pogledajte kako će se kretati hladni front kretati u naredna 24 sata (od 18 do 18 časova) i kojom brzinom će obarati temperaturu.

Ekstremno toplo, pa hladno vreme u Srbiji

Danas je RHMZ izdao upozorenje za celu Srbiju na izuzetno visoke temperature do 40 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji. Međutim, već u večernjim satima i tokom noći stiže hladni front, naglo zahlađenje, koje će sutra usloviti naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Pad temperature biće osetan, i to čak za 15 stepeni.

- U sredu ujutru i pre podne će se proširiti na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostiti i udare orkanske jačine iznad 28 metara u sekundi - navode iz RHMZ u vremesnkoj prognozi.

mapa
foto: Printscreen/vremeiradar

Pri prolasku hladnog fronta pravac duvanja vetra se menja u smeru kazaljke na satu na severnoj Zemljinoj hemisferi, i obrnuto od kazaljke na satu na južnoj hemisferi.

Beograd na udaru novog nevremena

RHMZ je izdao upozorenje i za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, ali i tokom sutrašnjeg dana.

- Prema prognozi RHMZ u prestonici se pored pada temperature može očekivati naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Sutra ujutru ovaj nagli pad temperature usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine iznad 28 metara po sekundi - navode u RHMZ.

Kretanje hladnog fronta možete pogledati ovde.

Bonus video:

02:10

SRBIJA DOBIJA ALARM ZA NEVREME! Građani će dobijati SMS upozorenja zbog PRIRODNIH KATASTROFA: Sve će se slati sa OVOG BROJA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.