NEVREME POLAKO NAPUŠTA VOJVODINU, ALI NEMA OPUŠTANJA: Od ponoći PONOVO HAOS, spremite se na ORKANSKI VETAR!
Nevreme / ilustracija, Foto: Printscreen/tiktok/hailz

BIĆE OPASNO

NEVREME POLAKO NAPUŠTA VOJVODINU, ALI NEMA OPUŠTANJA: Od ponoći PONOVO HAOS, spremite se na ORKANSKI VETAR!

Potom će se nevreme zadržati i narednog dana, odnosno sutra

Objavljeno:

Snažan grmljavinski sistem koji je oko 14 sati zahvatio Vojvodinu, polako je napušta. Nevreme koje se direktno obrušilo na Bačku i zapadni deo Srema, premestilo se ka Banatu, gde slabi i napušta Vojvodinu i ide ka Rumuniji. U ostaku poslepodneva i večeri očekuje se mirno vreme na području Vojvodine.

Međutim očekuje se da nova superćelijska oluja u Srbiju stigne oko ponoći i to u Vojvodinu. Potom će se nevreme zadržati i narednog dana, odnosno sutra. Naime, očekuje se da naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni, krajem dana zahvati severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine jače 28 m/s.očekuje se da nova superćelijska oluja u Srbiju stigne oko ponoći i to u Vojvodinu. Potom će se nevreme zadržati i narednog dana, odnosno sutra. Meteorolog Ivan Ristić pojasnio kakva promena vremena očekuje Srbiju danas.

@hailz.srbija Pogledajte mezociklon HP superćelije, koja najjačim delom prolazi južnije od Novog Sada. #srbija #weather #novisad #viral ♬ original sound - ? ? ? ? ? | SRB |®

- Problemi stižu večeras, sa početkom na severu Vojvodine. Očekuju se orkanski udari vetra. Noćas su glavni problemi u Vojovodini, tako da smo sutra ceo dan pod alarmom, cela Srbija i front će se spuštati ka jugu. Biće oluja, grad, biće veoma opasno! Sutra veći deo dana smo pod crvenim alarmom, i biće obeležen nepogodama i vetrom brzine od 100 km/h, biće i grad. Temperatura će znatno pasti. Biće toplo dok ne stigne ovaj hladniji front. Takvo svežije vreme biće sve do nekog 10 avgusta - otkrio je Ristić.

Bonus video:

04:46

Super ćelijska oluja bez prethodnog presedana - Šta donosi primarna energija sa Sunca?

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.