NAJTOPLIJI DEO LETA JE PROŠAO? Meteorolog kaže da u AVGUSTU možemo da ODAHNEMO, ovo je DETALJNA PROGNOZA
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, facebook/markocubrilo

lepe vesti

NAJTOPLIJI DEO LETA JE PROŠAO? Meteorolog kaže da u AVGUSTU možemo da ODAHNEMO, ovo je DETALJNA PROGNOZA

Kako navodi, sutra je povećena opasnost od pojavu snažnih grmljavinskih oluja

Objavljeno:

Zazas deluje da će početak avgusta doneti umereno toplo vreme bez velikih vrućina, ali uz česte nestabilnosti, i moguće je da je najtopliji deo leta iza nas, objavio je meteorolog Marko Čubrilo.

- To nikako ne znači da vrelih dana više neće biti, ali se lako može desiti da su duži periodi vrlo visokih temperatura polako iza nas - objavio je Marko Čubrilo u najnovijoj prognozi.

Kako navodi, sutra je povećena opasnost od pojavu snažnih grmljavinskih oluja, a o njihovi snazi i tipu znaćemo više sutra pre podne.

Sutra prvi deo dana uglavnom pretežno sunčan i topao, posebno nad središnjim, južnim i istočnim delovima regiona. Na zapadu već oblačnije, a od sredine dana i nestabilno. Te nestabilnosti, koje bi po svom karakteru bile predfrontalne bi se u toku posle podneva mogle preko središnje i istočne Hrvatske, severne, severozapadne i severoistočne BiH, zapadne Srbije i Vojvodine premeštati dalje na istok donoseći lokalnu pojavu snažnih grmljavinskih pljuskova, obilne kiše, pojavu tuče/grada i prolazno veoma jak vetar. Za sada još nije moguća tačna procena hoće li se ova nestabilnosti organizovati u sperćelijske sisteme i tek sutra pre podne kada promena bude sasvim blizu biće moguća i detalja procena te opcvije i u koliko parametri ostanu dosta visoki (kao što su jutros) sve te pojave (jak vetar, obilna kiša, grad, jako sevanje) mogu biti vrlo izraženi, posebno na lokalnom novou. Sutra posle podne maksimum od oko +24 na severozapadu Hrvatske do oko +36 na istoku i jugu Srbije.

U noći ka sredi i u sredu tokom dana preko regiona će se premeštati hladan front koji će doneti kišu, grmljavinske pljuskove i lokalnu pojavu nepogode i to pre svega u sredu nad središnjim delovima regiona ali nepogoda može biti i na severu sredinom dana. U zoni fronta vetar u okretanju na jak severezapadni, a temperatura u osetnijem padu i u sredu bi se trebala kretati od oko +18 do oko +33 na krajnjem jugu regiona gde bi jače osvežilo tek krajem dana. Na planinama BiH, Srbije i C.Gore koje su preko 900mnv maksimumi bi mogao ostati ispod +15 stepeni Celzijusa i ovo osveženje bi bilo najizraženije u ovom mesecu.

U drugom delu nedelje suvo ali uz vrlo sveža jutra i minimume koji bi se kretali od +10 do +17, ponegdena planinama ispod +10, dok bi dnevni maksimum polako rastao i u za naredni vikend bi se kretao od 27 do +31 stepen Celzijusa. Nestabilnosti su ponovo moguće u nedelju krajem dana i u naredni ponedeljak.

Bonus video:

03:31

U SREDU OLUJNI I ORKANSKI VETROVI! Meteorolog najavio novo nevreme i prokomentarisao poređenje oblaka sa atomskom bombom

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.