DEKA DRAGIŠA ŽIVI U TEŠKOJ BEDI, NA SUVOM HLEBU I U TROŠNOJ KUĆI: Pomozimo mu da ima KAO NORMALAN SVET (VIDEO)
Dragiša STanojević iz sela Grabovo, Foto: Printscreen/Facebook/Mi pomazemo, prikljucite se i Vi!

njegova priča tera suze na oči

DEKA DRAGIŠA ŽIVI U TEŠKOJ BEDI, NA SUVOM HLEBU I U TROŠNOJ KUĆI: Pomozimo mu da ima KAO NORMALAN SVET (VIDEO)

Dragiša Stanojević (83) dane preživljava bez ikakvih primanja, u kući daleko starijoj od njega samog

Objavljeno:

Dragiša Stanojević (83) živi potpuno sam u selu Grabovo u Opstini Ražanj. Mnogi bi rekli, ni prvi ni poslednji, ali uslovi u kojim ova starina provodi dane, nateraće vam suze na oči.

Čovek u 83. godini života hrani se suvim hlebom, iz sobe posmatra nebo, a neretko prikuplja i kišnicu koja pravi poplavu u skoro obrušenoj kuci!

Dragiša dane preživljava bez penzije, bez ikakvih primanja, u kući daleko starijoj od njega samog. Plafon samo što se ne sruši, pod go, bez nameštaja i osnovnih stvari za život. Zidovi crni, kroz krov se promalja sunce, prozora kao i da nema, pa se samo može zamisliti kako u je kad zima zahuče.

- Nemam ništa, jedem stari hleb - priča Dragiša, mršav, pogrbljen, sede brade u starom, iscepanom džemperu.

Nema Dragiša ni vodu, ni struju, u čitavoj ovoj nesreći, moglo bi se reći, "sreća pa nema struje", jer je sprećena mogućnost i da se zapali, ono što je od kuće ostalo.

Na Fejsbuk stranici "Mi pomažemo, priključite se i Vi" objavljen je apel za pomoć ovom deki kome je hrana, i to ona nekvarljiva, najpotrebnija.

"Molim vas ljudi pomozite, neka okusi ova napaćena duša barem nešto uz hleb koji svakodnevno jede", napisala je Danica Dimitrijević Petrović koja je ostavila i svoj kontakt telefon za sve one koji žele da mu pomognu, a ona je već danas krenula u posetu deda Dragiši.

Brojni pratioci ove grupe, pitali su se i da li Dragiša ima potomke, zba li opština za njega, ali odgovori na ova pitanja još nisu poznata.

Ukoliko želite pomoći, a niste u mogućnosti da odete po namirnice, ovo je žiro račun udruženja - svrha uplate ZA DEDA DRAGIŠU!

Dinarski: 340-11031144-85

IBAN RS35340000001103114485

Devizni: 340-10112476-28

Bonus video:

01:17

NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.