"UBIJALO JE PTICE, MRTVI GOLUBOVI SU BILI SVUDA OKO NAS": Jezive slike stižu iz Srbije nakon stravičnog nevremena
Grad u Čačku, Foto: RINA

horor

"UBIJALO JE PTICE, MRTVI GOLUBOVI SU BILI SVUDA OKO NAS": Jezive slike stižu iz Srbije nakon stravičnog nevremena

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada

Objavljeno:

Katastrofalno nevreme pogodilo je čitavu teritoriju grada Čačka. Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji meštani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica.

- Videli smo mrtve ptice oko nas, bilo je jezivo. Nisu izdržale udare grada. Kad se smirilo i kad smo izašli napolje, sve je bilo belo, ali ono što nas je ostavilo bez teksta jeste što ledenice su bukvalno u obliku ljudskog oka. Nikada do sada ništa slično nismo videli, kažu za RINU šokirani meštani.

Grad
foto: RINA

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada.

Mrtva ptica
Mrtva pticafoto: RINA

- Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah naneli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lešnika do veličine jajeta, izjavila je Sandra Palibrk.

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. Najviše štete je u voćnjacima i njivama, na kojima je u toku berba.

Nevreme nije zaobišlo ni sela na planini Kablar, gde je takođe pričinjena veća materijalna šteta.

Bonus video:

00:40

Nevreme u Nišu

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.