"NEZGODE SE DESE I NA RAVNOJ LIVADI": Čačanin otkriva zašto dolazi do TEŠKIH TRAKTORSKIH NESREĆA, obratite pažnju!
Foto: RINA

oprez je neophodan

"NEZGODE SE DESE I NA RAVNOJ LIVADI": Čačanin otkriva zašto dolazi do TEŠKIH TRAKTORSKIH NESREĆA, obratite pažnju!

Vozači koji nekoliko decenija upravljaju ovim mašinama ističu šta je najvažnije kako da traktor donese samo berićet, a ne i nevolju

Objavljeno:

Za samo dva dana život u traktorkim nesrećama u Srbiji izgubile su tri osobe.

Nastradali su trinaestogodišnji dečak u selu kod Topole kada je ispao iz prikolice koja se otkačila, bivši odbornik u Skupštini grada Čačka, Tihomir Đurović iz sela Slatina koji je izgubio kontrolu nad traktorom i prevrnuo se i muškarac iz Požege koji je sleteo sa puta upravljajući ovom poljloprivredno mašinom.

Vozači koji nekoliko decenija upravljaju ovim mašinama ističu da je najvžanije da ona bude ispravna, a da čak i sitan kvar može dovesti do velikog problema.

Traktor
Traktorfoto: RINA

- Nas koji radimo u polju svakodnevno čekaju mnoga iznenađenja, bilo da smo na brdu, ravnici ili u šumi, pa je posebno važno da imamo dobru signalizaciju kada idemo glavnim putem iz parcele u parcelu. Sve mora na traktoru mora biti ispravno, pre svega pokazivači pravca, svetla, takođe i priključna mehanizacija sa kojom radimo. Ako radimo noću, mora sve da bude vidljivo kako za nas poljoprivrednike koji vozimo traktor, tako i za sve ostale učesnike u saobraćaju”, rekao je za RINU Aleksandar Lazović, poljoprivrednik iz Trbušana.

On dodaje da je tokom upravljanja traktora uvek neophodan veliki oprez jer povrede i nesreće mogu da se dese i na ravnoj livadi. Neophodi su iskustvo i znanje kako bi se mašinom pravilno rukovalo i kako ničija bezbednost ne bi bila dovedana u pitanje.

Nesreća sa traktorom
Nesreća sa traktoromfoto: Kurir/M.S.

- Ne mogu svi sve da rade, vrlo često se za volanom traktora može videti dete, to nije ni poučno, ni praktično. Prvo se dete izlaže opasnosti, a potom se i ostali dovode u neprijatnu situaciju. Dešava se da se ljudi mnogo opuste, oslobode i na taj način nastaju nesreće. Traktor, kao mašinu nikako ne treba olako shvatati, kao i njen rad", kaže Aleksandar.

U seoskim domaćinstvima traktor je neophodan, a kaže se da on menja i oko 50 radnika. Ipak, veliki oprez prilikom vožnje i redovno održavanje ove mašine su preduslov da vam ona donese samo berićet, a ne i nevolju.

Bonus video:

02:15

Sedamnaestogodišnjak je bez dozvole vozio traktor sa prikolicom i sleteo sa puta

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.