STRAŠNI SNIMCI NEVREMENA KOJE JE RAZORILO VOJVODINU: Stabla po ulicama, vetar čupao krovove (FOTO/VIDEO)
Nevreme u Vojvodini, Foto: Printscreen/Inbstagram/192.rs

šteta ogromna

STRAŠNI SNIMCI NEVREMENA KOJE JE RAZORILO VOJVODINU: Stabla po ulicama, vetar čupao krovove (FOTO/VIDEO)

O jačini oluje i pretrpljenoj materijalnoj šteti svedoče fotografije iz Bačke i Zrenjanina, na kojima se vide kuće kojima su se u potpunosti urušili krovovi

Objavljeno:

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je danas nekoliko regiona u Srbiji, a najgore je prošla Vojvodina, gde je pričinjena velika materijalna šteta. Naime, na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se srušene kuće, paralisani auto-putevi kao i crni oblaci koji su se nadvili nad tim delom Srbije.

Na snimku objavljenom na instagram profilu "192_rs", vidi se nekoliko zaustavljenih automobila na auto-putu kod Feketića koji zbog jake oluje nisu mogli da se kreću.

O jačini oluje i pretrpljenoj materijalnoj šteti svedoče fotografije iz Bačke i Zrenjanina, na kojima se vide kuće kojima su se u potpunosti urušili krovovi.

Ništa bolja situacija nije ni u Temerinu. Saobraćaj je gotovo paralisan, a jak olujni vetar nanosi prašinu zbog koje je smanjena vidljivost.

U Tarašu je snimljen ogroman crni oblak.

Na putu Zmajevo-Bačko Dobro Polje, jak vetar oborio je stablo koje je preprečilo put.

Snimci iz sela Srpski Miletići u Vojvodini pokazuju automobile koji su pretrpeli veliku materijalnu štetu, nakon grada koji je pogodio ovaj region.

Naleti grada u mestu Bački Gračac su bili toliko jaki da su polomili šoferke i napravili brojna udubljenja na vozilima.

Da podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je ranije hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u naredna dva sata na teritoriji severa Bačke i Banata.

- U naredna dva sata očekuje se premeštanje jake konvektivne oblačnosti iz oblasti Slavonije na istok preko severa Bačke i Banata koja će uslovljavati jake pljuskove sa grmljavinom, veliku količinu padavina (20mm za veoma kratko vreme, a u zoni najintenzivnijih pljuskova lokalno i više), jak, kratkotrajno i olujni vetar, a lokalno i pojavu grada - piše u upozorenju RHMZ-a.

Bonus video:

00:46

Nevreme u Apatinu, pada led veličine oraha

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.