APOKALIPTIČNI PRIZORI U VOJVODINI: Jako nevreme pogodilo Apatin, a evo gde se očekuje NOVI UDAR! (FOTO/VIDEO)
Grad u Apatinu, Foto: Printscreen/Facebook/Željko Bubalo

oluja

APOKALIPTIČNI PRIZORI U VOJVODINI: Jako nevreme pogodilo Apatin, a evo gde se očekuje NOVI UDAR! (FOTO/VIDEO)

U Apatinu padao grad veličine jajeta

Objavljeno:

Stravično nevreme praćeno gradom pogodilo je Apatin tokom popodneva, nakon izrazito toplog vremena.

Naime, u ovom mestu padao je grad veličine jajeta. Stanovnici Apatina na društvenim mrežama podelili su snimke nevremena.

Prethodno, republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu objavio upozorenje o pljuskovima sa grmljavinom koji će sa početkom od oko 17 časova pogoditi Vojvodinu i zapadnu Srbiju.

U ovom času sa područja Hrvatske severozapadnim predelima Srbije približava se veoma snažan grmljavinski sistem.

Ovaj sistem premeštao se prema istoku, te se direktno obrušio na severozapadni deo Bačke, a prvi na njegovom direktnom udaru je Apatin i šire područje Sombora i Odžaka.

Bonus video:

00:46

Nevreme u Apatinu, pada led veličine oraha

Za ovaj deo Bačke preporučuje se veoma veliki oprez, jer oluje mogu biti veoma opasne. Potom će se ovaj sistem obrušiti na svom putu prema istoku na Vrbas i centralni deo Potisja i širi deo Zrenjanina.

Ovaj snažan grmljavinski sistem deo je hladnog fronta, koji će tokom večeri i noći severnim i zapadnim predelima Srbije doneti osveženje, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za snažne grmljavinske nepogode, prenosi Telegraf.

Najveća opasnost od oluja očekuje se na području Vojvodine, a kasnije tokom večeri i na području Podrinja, Mačve, Beograda, severa Šumadije, Podunavlja i Pomoravlja.

Takođe, tokom popodneva u Čačku je izmereno 46 stepeni, a ni u ostatku Srbije nije bilo mnogo lakše s obzirom kakva je vrućina.

Trenutno u Srbiji protiče drugi toplotni talas ovog leta, koji je znatno duži i intenzivniji od prethodnog. Meteorolozi upozoravaju da će toplotni talas potrajati sa manjim zahlađenjem sve do 26. jula.

Meteorolog Ristić o temperaturama u julu

Ristić je rekao za Kurir da od vikenda ponovo jača jezgro vrelog afričkog vazduha, poznatiji kao Lucifer, i ponovo podiže temperaturu.

- Najtopliji dani biće ponedeljak, utorak i sreda, kad će negde temperature biti i do 40 stepeni. Između srede i četvrtka nas čeka manje osveženje s pljuskovima. Nakon 20. jula nećemo imati nalete vrućeg vazduha, ali će se temperature kretati između 30 i 35 stepeni. Zahlađenje nas očekuje od 26. jula, dolaze oblaci i dugo očekivano osveženje, i to je kraj toplotnog talasa.

RHMZ izdao novo upozorenje na nepogode

U naredna dva sata u Vojvodini i zapadnoj Srbiji nestabilno ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom koji će biti najintenzivniji na severu Bačke gde se lokalno očekuje i veća količina padavina za kratko vreme, jak, kratkotrajno i olujni vetar, a lokalno i pojava sugradice i grada, objavljeno je na sajtu RHMZ u 18.55.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.