PREVARANTI HARAJU, JEDNA GRUPA GRAĐANA SU IM NAJČEŠĆA META! Mogu vam potrošiti sav novac ako ne znate za OVU CAKU!
Mobilni telefon, Foto: Profimedia

oprez

PREVARANTI HARAJU, JEDNA GRUPA GRAĐANA SU IM NAJČEŠĆA META! Mogu vam potrošiti sav novac ako ne znate za OVU CAKU!

Od navalentnih telefonskih prodavaca ne može da se diše

Objavljeno:

Gotovo da ne postoji više nijedan tip poslovanja, koji je čak i u vreme korona virusa opstajao i radio "punom parkom", kao telefonska prodaja čiji su pozivi ovih dana još češći.

Ovi uporni prodavci posebno ciljaju najstarije sugrađane koji prihvataju razgovor sa nastrljivim telefonskim prodavcima, koji ih lako obrlate obećavajući im uz kupovinu po pravilu i neki poklon.

Udruženje potrošača EFEKTIVA sada se oglasilo na Tviter nalogu sa kraćim uputstvom u nameri da pomognu svima.

- Zvao vas je telefonom, prodaje usisivače i slične kućne aparate, a vi ste usamljeni, u poodmaklim ste godinama, i hteli biste s nekim da se makar ispričate, pa ste mu dozvolili da vam dođe kod kuće i demonstrira vam šta ta naprava može da uradi. Još ako je mlad čovek, ljubazan, lepo priča - što ga ne biste makar saslušali? I onda taj fini ljubazni dečko - zapravo istreniran kod prodavca da ostavlja dobar utisak i usput ispipa da li živite sami - dođe kod vas, izvrši demonstraciju moći "čudesne" mašine. Ali je "cijena prava sitnica" - kažu oni i nastavljaju:

- Kuku, pa to je ohoho preko hiljadu evra!? Nema problema, tu je popust "samo za vas", tu je plaćanje na rate. Ako sva ta lepa fina, prekrasna ponuda padne u vodu jer vi ipak ne želite tolike pare da izdvajate čak ni uz popust pa na rate, fini dečko će da pribegne suzama: izgubiće posao ako danas ništa ne proda. I na kraju, malo usled sažaljenja a više usled vaše nesigurnosti jer nikog pored sebe nemate da vam bude makar čuvar zdravog razuma, vaša ruka, vođena ovom emotivnom ucenom, stavlja potpis na ugovor... Kasnije, kada "fini dečko" ode, shvatite da ste se prevarili, ali kad pogledate ugovor, stičete utisak da je dockan. Pojede vas sramota.

Kako kažu dalje, niko ne treba da bude sramota. Svako bar jednom u životu bude prevaren, a usamljeni, naročito stari ljudi lake su mete razoraznih predatora.

- Predatore treba da bude sramota. Šta treba da radite? Odmah nas pozovite - naše radno vreme znate - jer ugovor koji ste potpisali najčešće ima neku rupu ili uz njega nije ostavljena sva neophodna dokumentacija.

Oni dodaju i da "ako ste kojim slučajem propustili famozni rok od 14 dana za odustajanje od ugovora. zaključenog na daljinu, to još ne znači da su svi vozovi prošli. Najgora stvar je povući se u sebe i ćutati."

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.