STIŽU NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA: Rok za prijavu je 25. jul, a evo KO MOŽE DA SE PRIJAVI!
Šalter, Foto: Dado Djilas

POMOĆ

STIŽU NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA: Rok za prijavu je 25. jul, a evo KO MOŽE DA SE PRIJAVI!

Kroz ovaj Program dodeljuju se bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama

Objavljeno:

Ministarstvo privrede, koje dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima, kao i zadrugama za nabavku opreme, raspisao je danas javni poziv bankama i lizing kompanijama za učešće u tom programu, objavio je ministar Siniša Mali.

Druga faza će biti i poziv za preduzeća, naveo je Mali na novoj društvenoj mreži Threads.

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini.

1 / 4 Foto: Profimedia

Javni poziv je otvoren do 25. jula.

Kroz ovaj Program dodeljuju se bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje, navelo je na svom sajtu Ministarstvo privrede.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose pet odsto od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Pravo na učešće u programu imaće maksimalno osam banaka i maksimalno tri lizing kompanije koje budu ponudile najpovoljnije uslove finansiranja.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog programa, koja su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije zajedno sa sredstvima obezbeđenim iz pretpristupnih fondova EU – IPA 19, iznose oko 1,4 milijardu dinara.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro, malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.