DODATNI UPISNI ROK NA 5 FAKULTETA U BEOGRADU: Ima mesta i za budžet i za samofinansiranje
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

SAOPŠTENO JE

DODATNI UPISNI ROK NA 5 FAKULTETA U BEOGRADU: Ima mesta i za budžet i za samofinansiranje

Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje

Objavljeno:

Pojedini fakulteti, koji nisu popunili upisnu kvotu u prvom roku, raspisali su dodatni konkurs za upis brucoša koji su na drugim fakultetima položili prijemne ispite iz srodnih predmeta, ali su ostali ispod crte.

Danas oni mogu da konkurišu na Građevinskom, Poljoprivrednom, Biološkom, Fizičkom i Šumarskom fakultetu. Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje. Kandidati na sajtovim ovih visokoškolskih ustanova mogu saznati detaljnije informacije.

Na Građevinskom fakultetu mesta ima na smerovima - Građevinarstvo (15 mesta na budžetu i 45 na samofinansiranju), Geodezija (20 mesta na budžetu i 6 na samofinansiranju), Geoinformatika (5 mesta na budžetu i 7 na samofinansiranju), pišu Novosti.

Prijavljivanje je 10. i 11. jula 2023. godine od 11 do 13 časova.

Kandidati koji su u prvom konkursnom roku položili prijemni ispit na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu iz biologije, hemije, fizike, matematike i sociologije, mogu konkurisati na Poljoprivrednom fakultetu do 13. jula.

Šumarski fakultet će prijave primati do 11. jula. Slobodnih mesta je ostalo na smerovima: šumarstvo - 66 na budžetu i 17 samofinansirajućih, tehnologija drveta - 48 ma budžetu i 27 samofinansirajućih, pejzažna arhitektura - četiri samofinansirajuća i ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - 16 na budžetu i 35 samofinansirajućih.

Bonus video: KIJA KOCKAR NAŠLA DEČKA STUDENTA PRED UPIS NA FAKULTET! Otkrila da li ga finansira, ali i DA LI ĆE GA PREDSTAVITI JAVNOSTI​​​​​​​

00:41

KIJA KOCKAR NAŠLA DEČKA STUDENTA PRED UPIS NA FAKULTET! Otkrila da li ga finansira, ali i DA LI ĆE GA PREDSTAVITI JAVNOSTI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.