MNOGI SE KUPAJU NA TOJ PLAŽI, A NEMAJU POJMA KOJI JE FILM TU SNIMLJEN: U pitanju je KULTNO OSTVARENJE (FOTO)
"Varljivo leto 68", Foto: Printscreen/youtube/Centar film

da li znate koji je film?

MNOGI SE KUPAJU NA TOJ PLAŽI, A NEMAJU POJMA KOJI JE FILM TU SNIMLJEN: U pitanju je KULTNO OSTVARENJE (FOTO)

Na plaži se ispod svakog suncobrana nalazi mini foto izložba sa detaljima iz filma i zanimljivostima sa njegovog snimanja

Objavljeno:

Na samo dvadesetak kilometara južno od Novog Sada, između padina Fruške gore i Dunava nalaze se Čortanovci, malo lepo selo sa fascinantnom istorijom i fantastičnim turističkim potencijalom gde se nalazi čuvena plaža na kojoj su snimani kadrovi našeg kultnog filma "Varljivo leto 68".

Plaža je smeštena u okviru nacionalnog parka "Fruška gora". Nalazi se na desnoj obali Dunava u Sremskom mestu Čortanovci a svi je pamte po scenama na kojima su briljirali naši umetnici: Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Mija Aleksić, Slavko Štimac i Neda Arnerić. Iako čuvenog drveta na kojem je Slavko Štimac upoznavao lepote Češke iz kultnog filma više nema, ostalo je prepoznatljivo mesto i plaža koja nosi ime baš po ovom filmu.

Čortanovci
Čortanovcifoto: Printscreen/youtube/ INFOCYBER-Pazova Inđija vesti

Ove godine opština Inđija i Turistička organizacja opštine Inđija pokrenule su projekat uređenje plaža na Dunavu. Poznato je da Dunav kroz teritoriju opštine Inđija protiče u dužini od 27 km, podsecajući obronke Fruške gore i stvarajući jedan od najlepših delova svog toka, a sa uređenjem plaža stvaraju se oaze za odmor i potencijalno značajne turističke destinacije.

Plaža na kojoj je snimano Varljivo leto
Plaža na kojoj je snimano Varljivo letofoto: Printscreen/youtube/Centar film

- Ovo je svakako jedna od najpoznatijih plaža na Dunavu, pre svega zbog filma "Varljivo leto 68", ali i kada dođete i vidite kakvu lepotu i kakav ugođaj nudi ova plaža, onda je definitivno i jasno zašto je ona izabrana za lokaciju za snimanje kultnog filma. Ulaganjem u uređenje plaža, jasno pokazujemo da se ozbiljno bavimo turističkom ponudom na teritoriji opštine Inđija - rekao je predsednik te opštine Vladimir Gak prilikom obilaska uređene plaže u Čortanovcima.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/Centar film

Nakon uklanjanja šiblja, košenja trave i nanošenja peska, usledilo je popravljanje postojećih i nabavka novih mobilijara za plažu. Sada je plaža posle 30 godina uređena, poseduje svlačionice, suncobrane, park za najmlađe, nov pesak, mrežu za odbojku i ostale neophodne ugodnosti.

Na plaži se ispod svakog suncobrana nalazi mini foto izložba sa detaljima iz filma i zanimljivostima sa njegovog snimanja. Na plaži se nalaze table sa znakovima da je na plaži zabranjeno odlaganje smeća, loženje vatre, pecanje sa dela obale koji pripada plaži kao i parkiranje automobilima. Takođe stoji jasna oznaka da na plaži nema spasilaca i da je kupanje na sopstvenu odgovornost kupača. Pogled sa plaže pruža se ka Koviljsko-petrovaradinskom ritu i čortanovačkoj adi. Kružnom stazom mogu se obići obližnji izvori i istorijski lokaliteti.

Bonus video:

01:29

I U SRBIJI MOŽE DA SE UŽIVA U SPORTOVIMA NA VODI! Plaža nadomak Negotina je prava prirodna OAZA!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.