SRBI ODLEPILI ZA BOSANSKIM BALIJEM: Voda kristalna i TIRKIZNA, a cena pristupačna! (VIDEO)
Jablaničko jezero, Foto: TWITTER/@_GILIPTER_/SCREENSHOT

PRELEPO

SRBI ODLEPILI ZA BOSANSKIM BALIJEM: Voda kristalna i TIRKIZNA, a cena pristupačna! (VIDEO)

Bitna stavka je da ovo nije predaleko turistima iz Srbije, a cene usluga su pristupačne

Objavljeno:

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji su okačili turisti, a mnoge je prijatno iznenadio. Kako navode snimci su nastali na jezeru u Bosni i Hercegovini, a to jezero još zovu i "Bosanski Bali." Na snimcima se vidi netaknuta priroda i kućice pored jezera koje je tirkizne boje.

U pitanju je Jablaničko jezero, koje mnogima poslednjih godina dođe kao dobra alternativa umesto mora. To je veštačko akumulaciono jezero na reci Neretva u Federaciji BiH. Prostire se od Konjica do Jablanice, uz magistralni put M-17. Površina jezera je 13 km², dok je srednja dubina 70 metara. Visina brane je 80 metara. Jezero je dugačko 30 km, široko do 3,1 km, na nadmorskoj visini od 202 metra, pri čemu vodostaj osciluje do 25 metara.

Bitna stavka je da ovo nije predaleko turistima iz Srbije, a cene usluga su pristupačne. Najpoznatija je plaža Papratsko, koja pored svoje prirodne lepote, ima i mnoštvo splavova koji se izdaju. MONDO je proverio kako se kreću cene za smeštaj na "Bosanskom Baliju".

Apartman za dvoje možete da se nađe po ceni od 3.500 dinara za noć, a to je uglavnom cena za apartmane koji nisu direktno do jezera. Za one koji su bliže jezeru cene se kreću od 5.000 za noć pa naviše. Za sojenice koje se vide na snimku treba odvojiti oko 60 evra za noć za dve osobe. Od Beograda do Jablaničkog jezera ima 359 km i potrebno je oko 5 sati vožnje.

Bonus video:

01:34

DOMAĆI TURIZAM: Jedno od najlepših mesta u Srbiji- Lazarev kanjon

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.