BESPLATNO KOD LEKARA NA MORU, ALI SAMO OVAKO: Putno osiguranje za ceo odmor mogu da dobiju DŽABE
Besplatno kod lekara na moru, Foto: Profimedia

da li ste znali?

BESPLATNO KOD LEKARA NA MORU, ALI SAMO OVAKO: Putno osiguranje za ceo odmor mogu da dobiju DŽABE

Ukoliko planirate da boravite ili letujete u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Turskoj ili Tunisu, ne morate kupovati polisu zdravstvenog osiguranja

Objavljeno:

Mnogi turisti koji ovih dana pakuju kofere i spremaju se za letovanje van granica naše zemlje razmišljaju koje putno zdravstveno osiguranje da uplate. Većina banaka, međutim, danas svojim klijentima nudi različite pakete osiguravajućih pokrića za korisnike gotovo svih vrsta platnih kartica kao što su: Visa Gold, MasterCard Business i Gold i American Express Green i Gold.

Ovi paketi osiguravajućih pokrića su za besplatni, a obim osiguranja u okviru paketa zavisi od vrste kartice. Zavisno od toga su pokriveni slučajevi nastali tokom putovanja na teritoriji celog sveta, odnosno Evrope.

Osiguranje koje banke nude uglavnom obuhvataju međunarodno putno osiguranje, osiguranje za slučaj smetnji na putovanju i za slučaj nezgode u javnom prevozu, dok u nekima postoji i osiguranje u slučaju kašnjenja ili gubitka leta i prtljaga Zato bi pre kupovine putnog osiguranja trebalo da se najpre u svojoj banci raspitate za uslove koje ona nudi, pa tek onda da polisu potražite u osiguravajućim kućama.

MOŽE I SA ZDRAVSTVENOM

Ukoliko planirate da boravite ili letujete u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Turskoj ili Tunisu, ne morate kupovati polisu zdravstvenog osiguranja, s obzirom na to da Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) ima potpisane međunarodne sporazume sa ovim zemljama o uzajamnom pružanju hitnih medicinskih usluga. To, međutim, ne važi za Grčku.

RFZO ima potpisane sporazume sa 20 zemalja, tako da svi naši građani koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu, a borave kao turisti u nekoj od tih zemlja, mogu dobiti hitnu medicinsku pomoć o trošku RFZO.

Ukoliko vaša banka ne nudi ovu mogućnost, za putovanje u sve evropske zemlje, Tursku, Egipat, Tunis i Rusiju četvoročlana porodica bi trebalo za period od 10 dan, da izdvoji oko 3.700 dinara za osnovni paket. Standadni paket, košta 1.100 dinara više, dok premijum polisu treba platiti oko 5.500. Suma osiguranja za sve pomenute polise je 30.000 evra.

Ako se odlučite da na put krenete sami, kako biste sve vreme bili zdravstveno osigurani za istu sumu i isti period moraćete da izdvojite 1.750 dinara za osnovnu polisu, 2.250 za standard i 2.570 za premijum. Za starije putnike, one između 70 i 80 godina, osnovno osiguranje košta 4.165, sledeći je 5.400 dinara, dok za premijum treba platiti oko 6.250 dinara. Seniore koji su prevalili 80 leta sve ovo koštaće mnogo više. Za njih se polise kreću od 8.300 do 12.500 dinara.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.