KUD SE ZA*E*AH OVAKO BRE?! Srpkinja rodila dete, izjavila užas zbog kojeg je pljuje cela zemlja! (FOTO)
Majka i beba / Ilustracija, Foto: Profimedia

"majčinstvo je robija"

KUD SE ZA*E*AH OVAKO BRE?! Srpkinja rodila dete, izjavila užas zbog kojeg je pljuje cela zemlja! (FOTO)

Ispovest žene koja kaže da je majčinstvo robija

Objavljeno:

Da majčinstvo menja život iz korena potvrđuje i iskustvo jedne žene na popularnom sajtu za pisanje ispovesti.

Ova nova uloga ume sve da promeni, pa se mnogi nađu između uživanja i velikog pritiska.

To je na svojoj koži osetila i autorka ove ispovesti koja je napisala da je majčinstvo robija a zatim nabrojala sa kojim se sve problemima suočila.

- Drage moje, majčinstvo je robija. Od trena kad sam rodila nisam imala ni mira ni odmora. Sa bebom ne mogu zbog toga da se povežem. Da mi je neko zaista iskreno rekao kako će biti, ne bih nikako pristala na ovo. Ja lično nisam imala nikakvu pomoć nakon poroda ali ni žene s kojima sam o ovome pričala nemaju mnogo drugačije iskustvo od mene. Puno muke-nagrada nikakva. To je istina. Muževi su nesposobni ili nezainteresovani da pomognu. Njegov život ostaje isti i to je svima Ok a ti si majka i ti si nebitna. Nekada maštam o svom životu pre bebe i kako su mi najobičniji dani bili prelepi. Čak i kada sam imala neki problem na poslu ili na faksu-bilo je mnogo bolje jer sam mogla makar malo da odahnem kad dođem kući, naspavam se i krenem napred. Ovo sada je noćna mora. Ne rađajte ako volite svoj život takav kakav je sad. Nije vredno, šta god da vam govore. Kud se za*e*ah ovako, navodi se u ispovesti.

Ispovest
Ispovestfoto: Printscreen/Ispovesti.rs

Da li se slažete sa njom? Pišite nam u komentarima.

Podsetimo, pored briga, odgajanje deteta donosi neopisivu sreću i radost roditeljima, a to u velikoj meri zavisi i od njihove starosti. Pa, da li postoji idealno vreme za majčinstvo?

Nova istraživanja su pronašla da trudnoća nakon 35 godina starosti ima određene benefite, koji se pre svega odnose na zdavlje žene.

Beba / Ilustracija
Beba / Ilustracijafoto: Profimedia

U odnosu na prošlost, kada je smatrano da dobijanje bebe nakon 35 godine smanjuje životni vek, nova studija Univerziteta Južne Karoline otkrila je da dobijanje deteta nakon 35 godine poboljšava mentalnu sposobnost majke.

Istraživači su okupili 830 žena u postmenopauzi, a učesnice su testirane u oblasti planiranja, vizualne percepcije, govornog pamćenja, koncentracije i pažnje. Naučnici su na osnovnu njihovih odgovora došli do zanimljivih podataka.

Žene koje su rodile dete nakon 24 godine pokazale su se bolje na testovima mentalne oštrine, u verbalnom pamćenju i rešavanju problema, u odnosu na one koje su postale majke u periodu između 15 i 24 godine starosti. Žene koje su svoje zadnje detete dobile nakon 35 godine imale su bolju govornu memoriju i kognitivne sposobnosti, piše Super žena.

Bonus video:

07:44

MAJCINSTVO JE MOGUCE I POSLE CETRDESETE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.