ZGAZILA NA OTROVNU RIBU, PA OSETILA JEZIV BOL: Ova vrsta preplavila Grčku, a vreba iz PLIĆAKA
Zgazila na otrovnu ribu, Foto: Profimedia

UŽAS

ZGAZILA NA OTROVNU RIBU, PA OSETILA JEZIV BOL: Ova vrsta preplavila Grčku, a vreba iz PLIĆAKA

Ovu neprijatnost imalo je još nekoliko turista koji su išli u Grčku na odmor, a svoje iskustvo podelili su u komenatrima

Objavljeno: 13:00h

Jedna turistkinja podelila je traumatično iskustvo koje je njena ćerka doživela na letovanju u Grčkoj, nakon što je zgazila na ribu dragon, posle čega je imala jak bol praćen visokom temperaturom.

"Samo da objavim jedan veoma važan info, bez da unosim paniku! Moje dete od 8,5 godina je pre dva dana u plićaku pri samom izlasku zgazilo na ribu dragon, riba se zavlači izmenju kamenja. Zgazila je desnom nogom na ribu koja ima otrovne bodlje. Simptomi, veoma jak bol. Sreća da je bio spasioc, koji nam je savetavao da joj nogu stavimo u toplu vodu, koja umanjuje bol i umanjuje dejstvo otrova. Tako je i bilo, za pet minuta prestala je sa vrištanjem. Po savetu dr Fundukisa (dr koji je medicinu završio u Beogradu, radi u privatnoj ordinaciji u Nikitiju) u apartmanu sam imala brufen (može bilo koji analgetik) i nešto protiv alergije. Uveče joj je noga otekla jer je u organizmu bilo toksina. Sve je u redu sada, ali ono sšto je najbitnije, izaziva neizdrživ bol, moj savet, na licu mesta imati toplu vodu(u kolima će se ugrejati). Da vas ne plašim, nije čest slučaj. Doktor kaže jednom u mesec dana ali kod odraslih može izazvati infarkt. Mislim da ću ovim postom pomoći nekome, ako s enađe u istoj situaciji", napisala je jedna turistkinja na društvenim mrežama.

Ovu neprijatnost imalo je još nekoliko turista koji su išli u Grčku na odmor, a svoje iskustvo podelili su u komenatrima:

"Ovo se desilo i mom detetu. Ali samo je stopalo ukopao u vreo pesak i bol je prošao. Nije bilo toliko strašno kasnije, sreća. Nije bilo značajnijeg otoka. Ali se toga seća i nakon dosta godina", "Meni se to desilo pre par godina u Olimpik Biču, katastrofa bol, vrela voda, protiv-otrov i još kortikosteroid injekcija ubodena između prstiju na nogama... Postoji mogućnost visoke temperature (40⁰)"

"Moj sin je prošle godine nagazio, ali srećom čovek iz kafića nam je dao kofu vruće vode i sve je prošlo ok. Ako nema vruće vode onda noga u vruć pesak. Samo nikako hladnom prati",

"Dva puta sam bila očevidac. To je bilo u Paraliji jedne godine jedna devojka iz Bugarske, a naredne godine na istom mestu devojčica iz Srbije .Obe imale nesnosne bolove i išle kod doktora", bili su neki od komenatara ljudi koji su imali sličnu nezgodu na letovanju", bili su neki od komentara.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.