VELIKO SRCE SAMOHRANE MAJKE PETORO DECE: I pored nemaštine i bede u kojij živi, odlučila da da bubreg Dejanu
Kristijana Ćirić i Dejan Tojić, Foto: Privatna arhiva

humano delo

VELIKO SRCE SAMOHRANE MAJKE PETORO DECE: I pored nemaštine i bede u kojij živi, odlučila da da bubreg Dejanu

Pomozimo Dejanu! Pošalji broj 1404 na 3030! Pomoć Kristijani Ćirić uplatom na Bankovni račun: 325930050036878656

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Sudbina Kristijane Ćirić, samohrane majke petoro dece potresla je čitavu Srbiju kada je u javnost objavljena informacija da je nasilno isterana iz svog stana tokom trudnoće.

Tada su se ljudi javljali u nadi i želji da pomognu njoj kao trudnici i pronađu joj krov nad glavom. Na svu sreću, nakon porođaja Kristijana se skućila i sada sa svoje petoro dece privremeno stanuje u porodičnoj kući u Malom Mokrom Lugu.

Ipak, kuća se nalazi u jako lošem stanju, a najveći problem je nedostatak grejanja tokom zime, kao i to što je kuća puna vlage i buđi jer krov prokišnjava i ne samo to, Kristijana je trenutno nezaposlena i sebe i svoju decu prehranjuje od nekoliko izvora prihoda koji su mali, ali i neredovni.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

U međuvremenu se razvela od supruga, ali alimentacije se ne isplaćuju redovno, zbog svega toga krpi kraj sa krajem i pokušava da prehrani svoje petoro dece.

"Već duže vreme ne radim nigde. Dobila sam otkaz kada sam bila trudna sa petim detetom. Od tada nisam bila u mogućnosti da radim bilo gde zbog trudnoće...Primam dečji dodatak, kao i roditeljski dodatak za prvo dvoje dece, ali to nije dovoljno da bismo pokrili sve troškove. Samohrana sam majka i razvela sam se od muža, primorana sam sama da ih izdražavam što je jako teško. Pritom bivši muž mi ne isplaćuje alimentacije redovno, a i nemam prava na dečji dodatak za peto dete. To je jako malo para za nas šestoro" kaže Kristijana Ćirić za portal Espreso.

Kuća u kojoj stanuje godinama nije bila renovirana, ostavljena je od strane prethodnih stanara u jako lošem stanju, prostorije su male i nedovoljne za njih šestoro.

"Trenutno stanujem u jednoj kući u Malom Mokrom Lugu. Krov od kuće prokišnjava na nekoliko mesta, kada padne sneg ili kiša, sve se spusti pod prozore. Prozori su takođe stari i nisu godinama menjani, a i pored toga teško se zatvaraju. Takođe, ima dosta vlage i buđi u kući. Grejemo se preko klime koju smo poneli iz prethodnog stana iz kojeg smo bili isterani. Prozori se dobro ne zatvaraju i imaću problem da zagrejem kuću tokom zime" izjada se Kristijana.

Kupatilo je u prizemlju, ali su stepenice koje vode ka spratu sa spoljašnje strane, to im predstavlja veliki problem zimi tokom niskih temperatura.

"Stepenice koje idu ka spratu su sa spoljašnje strane, a kupatilo se nalazi u prizemlju. Leti to nije problem, ali zimi kada je hladno, jako mi je teško zbog dece kada moram da ih spuštam po takvoj hladnoći." kaže ona.

Nemaština i beda je nisu sputali i učinili su je boljim čovekom. Ona je odlučila da donira bubreg teško bolesnom Dejanu Tojiću iz Grabovca kod Kladova kome je neophodno 40.000 evra za transplataciju u Turskoj.

Kristijana Ćirić
foto: Privatna arhiva

"Za Dejana sam saznala preko društvenih mreža, saznala sam da ima problem sa bubrezima i dobila sam želju da mu pomognem. Stupila sam u kontakt sa njim i preporučila sam mu se kao donor bubrega. Mi smo oboje nulta pozitivna grupa. Kada smo radili potrebna testiranja i kada nam se ukrštala krv nije došlo do reakcije. To je bio dobar rezultat analize, jer njegov organizam to nije odbio, pa mu ja na osnovu toga mogu biti donor" priča Kristijana.

U međuvremenu, Kristijana je Dejanu Tojiću ustupila prizemlje kuće gde on može da boravi određeno vreme, kako bi mogao tri puta nedeljno da ide na dijalize u KBC Zvezdara.

Kako kaže, nada se da će Dejan uspeti da prikupi novac koji mu je neophodan za transplataciju bubrega u Turskoj i da će mu svojim gestom pomoći da nesmetano i normalno provede ostatak svog života.

Pomozimo Dejanu! Pošalji broj 1404 na 3030!

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001511344-88

Uplatom na devizni račun: 160-6000001511779-44

IBAN: RS35160600000151177944

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pomoć Kristijani Ćirić uplatom na Bankovni račun: 325930050036878656

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.