TOPLI TALAS NAS JE PREVARIO, EVO KADA PONOVO POČINJU KIŠE: Ovo je detaljna vremenska prognoza do KRAJA JUNA
Kiša, Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd, beta Emil Vas, ivana jovanovic/beta

vreme

TOPLI TALAS NAS JE PREVARIO, EVO KADA PONOVO POČINJU KIŠE: Ovo je detaljna vremenska prognoza do KRAJA JUNA

Tropski dani nastaviće se i narednih dana

Objavljeno:

Prvi toplotni talas već je zahvatio Srbiju i donosi temperature od preko 30°C, a danas je maksimalna temperatura u delovima Srbije dostigla i 33°C.

Sutra je i prvi dan kalendarskog leta. Tropski dani nastaviće se i narednih dana, a vrhunac vrućina očekuje se u četvrtak i petak. Maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C, u Beogradu do 35-36°C.

U petak tokom večeri do severozpadnih, a u subotu i do ostalih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz pljuskove sa grmljavinom. Očekuje se opasnost od grmljavinskih oluja sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima. Jugoistočni vetar biće u skretanju na jak severozapadni.

Sunce, Vreme, Vrućina, Leto
foto: Emilija Jovanović

Prodor hladnog fronta doneće za vikend i osetno svežije vreme, pa će temperature biti u padu za oko 10 stepeni. Maksimalna temperatura za vikend u većem delu Srbije od 23 do 27°C, u Beogradu ok0 25°C, a toplije biće samo u Negotinskoj Krajini, maksimalna temperatura od 27 do 29°C.

Ipak, temperature će u svim predelima Srbije za vikend biti ispod 30°C, tako da će u svim predelima doći do prekida aktuenog toplotnog talasa, prvog ove sezone.

U ponedeljak se na severu Srbije očekuje suvo, u Vojvodini i pretežno sunčano. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno, južnije od Save i Dunava povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C.

Poslednje dane juna i početak jula obeležiće vreme u skladu sa kalendarom. Iako se očekuje postepena stabilizacija vremena, ne očekuju se velike vrućine, niti se tokom ovog perioda očekuje novi toplotni talas. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 25 do 30°C. To su i manje-više prosečne temperature za kraj juna.

Tokom ovog perioda očekuje se uglavnom stabilno i pretežno sunčano vreme, ponegde uz ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Dakle, nakon aktuelnog prvog toplotonog talasa, potom i zahlađenja, kraj juna i početak jula proteći će u znaku umerenog letnjeg vremena bez velikih vrućina, a tokom tog perioda maksimalne temperature ne bi prelazile 30°C.

(Espreso/Telegraf/Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.