SREMSKA MITROVICA: Kviz za kraj školske godine - AU, ŠTO JE ŠKOLA ZGODNA
Foto: Sremska Mitrovica živi

druženje

SREMSKA MITROVICA: Kviz za kraj školske godine - AU, ŠTO JE ŠKOLA ZGODNA

Iako je školska godina završena neplanirano ranije, taj događaj valja obeležiti nečim lepim, a u Sremskoj Mitrovici postoji jedna duga tradicija namenjena učenicima prvog razreda

Objavljeno:

Dečje odeljenje Biblioteke “Gligorije Vozarović” još od 1991. godine organizuje kviz za đake prvake povodom kraja školske godine.

Iako je školska godina završena neplanirano ranije, taj događaj valja obeležiti nečim lepim, a u Sremskoj Mitrovici postoji jedna duga tradicija namenjena učenicima prvog razreda. To je kviz pod nazivom “Au, što je škola zgodna”. U ovim stihovima Ljubivoja Ršumovića ispisane su sve one predivne uspomene koje iz škole svi nose: učenje, druženje, prve ljubavi. Mališani se na ovom kvizu takmiče u raznim disciplinama, a osim toga što treba da pokažu kakva znanja i veštine su stekli, cilj je da se upoznaju i druže.

1 / 10 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Početak juna zapravo označava kraj školske godine, a i samim tim označava naš tradicionalni kviz za đake prvake pod nazivom “Au, što je škola zgodna”. Poziv šaljemo svim školama mitrovačkog grada. Ove godine učestvuje sedam škola, što je preko 100 učenika. Škola jeste zgodna. Nije samo škola učenje, nego je i druženje, prve ljubavi, deljenje užine i kviz, naravno. Ovo je sjajan način da se obeleži kraj školske godine i da se zapravo družimo, da upoznamo nove drugare”, izjavila je za Sremska Mitrovica živi bibliotekarka Mirjana Jovanović.

(Espreso/Proo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.