DO OVOG MORSKOG GRADA IZ BEOGRADA MOŽEMO DA STIGNEMO ZA SAMO PET I PO SATI: Mnogi ga izbegavaju, A PRELEP JE!
Rijeka, Foto: Marko Beric / Panthermedia / Profimedia

PRELEPO

DO OVOG MORSKOG GRADA IZ BEOGRADA MOŽEMO DA STIGNEMO ZA SAMO PET I PO SATI: Mnogi ga izbegavaju, A PRELEP JE!

Grad koji teče je savršen izbor za produženi vikend

Objavljeno:

Ukoliko planirate ove godine da idete na more sopstvenim kolima, jedan od odlučujućih faktora pri izboru jeste i udaljenost do destinacije.

Iz Srbije, iz većine mesta, postoje primorski i turistički gradovi koji su udaljeni na manje od šest sati vožnje, pa čak i iz Beograda do Rijeke (bez zadržavanja na granici) može da se stigne za samo pet i po sati.

Rijeka je najveća luka i treći grad po veličini u čitavoj Hrvatskoj. Burna istorija ovde je ostavila brojne tragove i predstavlja pravu oazu za ljubitelje vredne arhitekture, slikovitih popločanih ulica, verskih spomenika i maštovitih parkova.

Iako su druga mesta u Hrvatskoj leti mnogo posećenija od Rijeke, grad koji teče je savršen izbor za produženi vikend tokom kojeg možete da obiđete grad, okupate se na moru, skoknete do prekrasne Opatije ili svratite do ostrva Krk. A ukoliko u Hrvatskoj provodite više vremena, od Rijeke je veoma lako i brzo doći do nekih od najlepših gradova u Istri, uključujući Rovinj, Pulu i Poreč.

Zbog svog izuzetno povoljnog geografskog položaja, Rijeka se pre par stotina godina razvila u jednu od najvećih luka u ovom delu Evrope — a i dan danas je najveća luka u Hrvatskoj. Osim toga, Rijeka je takođe poznata i po brodogradnji (u gradu se nalaze čak dva brodogradilišta). Kada pročitate ovo, možda ćete pomisliti da je Rijeka jedan industrijski, lučki grad u kome nema bog zna šta da se radi, ali to nikako nije tačno. Rijeka ima pregršt kulturno-istorijskih znamenitosti, poznata je kao grad tolerancije, a 2020. godine je proglašena i evropskom prestonicom kulture.

(Espreso / Nova / K013)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.