SAD JE VREME DA SVI USTANEMO I POMOGNEMO MARIJI: Novac nije skupljen, Turci hoće da je vrate u Srbiju!
Hitan apel za Mariju Gambošević, Foto: Printscreen/facebook, Privatna arhiva

ništa nije hitnije od ovoga, tuimor je razjeda!

SAD JE VREME DA SVI USTANEMO I POMOGNEMO MARIJI: Novac nije skupljen, Turci hoće da je vrate u Srbiju!

Sve finansijske resurse u iscrpeli, a Mariji su bolovi svakog dana sve jači

Objavljeno:

Marija Gambošević živela je normalno do svoje desete godine. Drugo je dete iz uredno vođene trudnoće, ništa osim porodične anamneze nije moglo ukazivati da će ova hrabra devojčica voditi bitku sa agresivnim tumorom koji joj razjeda utrobu.

2018. godine Marija je napipala čvoriće na preponama i stomaku, nakon čega se uputila na detaljne preglede i dijagnostiku kako bi saznala uzrok. Nalazi su pokazali da je reč o dezmoidnom tumoru (fibromatoza) retkoj vrsti benignog tumora koji se širi velikom brzinom i zahvata ostale unutrašnje organe.

Porodica se već suočila sa velikim gubicima kada je Marijina sestra preminula od kancera u petoj godini života, a otac pre par godina od posledica srčanog udara. Majka se svim silama bori sa spase svoje dete koje je moralo da odraste pre vremena.

Sve finansijske resurse u iscrpeli, a Mariji su bolovi svakog dana sve jači. Nedavno je izjavila da oseća kako joj tumor razjeda utrobu. Na fotografijama vidimo i da je ovo dete sa svojih 15 godina gotovo sedo.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Marijina majka Irena je sa njom u Turskoj, ona joj previja spoljašnje rane kako se troškovi ne bi dodatno gomilali, ali kako je ne bismo dodatno opterećivali, kontaktirali smo Jović Dalibora iz humanitarne organizacije sa sedištem u Boru, koji je sa Marijinom mamom u svakodnevnom kontaktu.

Svakodnevno se čujemo. Turci hoće da je vrate u Bor, a ovde jednostavno ne postoji šansa za nju, lekari ne bi mogli da joj pruže adekvatno lečenje. 30.000 evra su troškovi za samo 11 dana. Ima velike rupe u stomaku koje su posledice loše drenaže. Zbog citostatika ne mogu da zarastu, Irena ,može da odradi samo površinsko previjanje, dubinsko inspiranje moraju sestre da rade. Morale su da se prebace u hotel koji je u sklopu bolnice. Jedan bolnički dan košta 750 evra. Bila je planirana operacija, spominjali su i zamrzavanje tumora, ali kako para nema, sve se promenilo, kaže Dalibor.

1 / 1 Foto: Privatna arhiva

Trebalo je da operacija košta oko 9 miliona dinara, sad su podigli na 175.000 evra sa mogućnošću rasta cene. Do sada je potrošeno 100.000 evra, a ništa nije urađeno. Tumor je toliko agresivan da je lekare u Boru čudilo kako ne probije kožu, vrši pritisak na druge organe. Pred odlazak u Tursku je sepsa bila na pomolu.

Dalibor dodaje i da je pred odlazak u Tursku sepsa bila na pomolu i da za Mariju nema spasa ako se ne skupi novac što pre.

Obraćali smo se gradu, jakim firmama u Boru, ali ništa nije urađeno. Ne prestajem da se borim za Fond iz kog će se lečiti naša deca iz Bora, a koje će finansirati grad, kaže Dalibor za Espreso.

Marija je uz podršku porodice uspela da ode na lečenje u Istanbul ali je operacija planirana u maju 2022. godine morala da bude otkazana, a odlukom lekara lečenje je tada nastavljeno citostaticima što je dalo rezultaze smanjivanja tumora sa 32 cm na 16 cm čime su se stekli uslovi za hirurčku intervenciju za koju su joj hitno potrebna dodatna novčana sredstva.

Za dalje lečenje neophodna joj je pomoć svih nas da joj pomognemo svojim donacijama jer je operaciju potrebno uraditi što je pre moguće .

Sredstva su joj potrebna za operaciju, laboratorijske analize, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Marijin najlepši osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Mariji!

Upiši 1233 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381484-19

Uplatom na devizni račun: 160-6000001381470-61

IBAN: RS35160600000138147061

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.