HEROJ ILIJA (18) RIZIKOVAO SVOJ ŽIVOT DA BI SPASAO SUGRAĐANKU IZ BUJIČNOG POTOKA: Evo kako je sve izgledalo!
Ilija Milutinović, Foto: Printscreen/RTS

svaka čast!

HEROJ ILIJA (18) RIZIKOVAO SVOJ ŽIVOT DA BI SPASAO SUGRAĐANKU IZ BUJIČNOG POTOKA: Evo kako je sve izgledalo!

Ilijin herojski čin još je veći ako se uzme u obzir da se, iako u prisustvu drugih, jedini odvažio da uđe u nabujali potok i pomogne

Objavljeno:

Osamnaestogodišnji Ilija Milutinović iz Trbušnice kod Loznice postao je heroj kada je iz bujičnog potoka uspeo da spase sugrađanku. Iako neplivač, Ilija je skupio hrabrosti i rizikujući svoj život pomogao 86-godišnjoj Zorki Kalebić.

Danas mirni potok, a pre nekoliko dana bujica koja je pretila da odnese sve pred sobom, pa čak i život Zorke Kalebić, piše RTS.

Upravo na ovom mestu, Ilija je iz mutne vode izneo staricu, a njegovu hrabrost nije dovelo u pitanje ni to što se sam plaši vode.

"Na pedesetak metara sam video da se žena sporo kreće i samo se odjednom, kad je htela da uđe u ulicu, okliznula i upala. Ja sam došao odmah i uperio telefon i žene nije bilo nigde. Odjednom se pojavila, na boku je ležala, isplivala je na površinu. Tad sam skočio, uhvatio je ispod stomaka i za kragnu i dodao kolegama koji su bili na putu", prepričava Ilija.

Ubrzo potom stigla je i hitna pomoć koja je starici pružila pomoć i bezbedno je dovezla kući. Ona je sada dobro, a o Ilijinoj hrabrosti svedoči Milojka, Zorkina ćerka.

"Zahvalna sam ja njemu do neba što je spasao moju majku, svaka čast, malo je takvih. Sreća sama što se on pojavio u to vreme da spase moju majku, kad nikog nije bilo on je naišao, kao da ga je Bog namestio da baš tad bude tu", ističe Zorkina ćerka Milojka Petković.

Ilijin herojski čin još je veći ako se uzme u obzir da se, iako u prisustvu drugih, jedini odvažio da uđe u nabujali potok i pomogne.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.