NEVREME NAPRAVILO VIŠEMILIONSKU ŠTETU: Ovi krajevi Srbije su najgore prošli
Nevreme u Srbiji, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

nevreme

NEVREME NAPRAVILO VIŠEMILIONSKU ŠTETU: Ovi krajevi Srbije su najgore prošli

Prema prvim procenama šteta nastala posle nevremena koje je 26. maja zahvatilo područje Karana, Lunovog Sela, Ribaševine, Trnave i deo Gostinice iznosi oko 350 miliona dinara

Objavljeno:

Nevreme koje je zahvatilo Srbiju 26. maja uništilo je puteve, mostove i oranice i napravilo višemilionsku štetu u Užicu.

Prema prvim procenama šteta nastala posle nevremena koje je 26. maja zahvatilo područje Karana, Lunovog Sela, Ribaševine, Trnave i deo Gostinice iznosi oko 350 miliona dinara. To je saopštio direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević, prilikom obilaska ovog područja.

Prema njegovim rečima posledice nevremena beleže se na putnoj infrastrukturi, mostovima i poljoprivrednim površinama.

"Na području mesnih zajednica Lunovo Selo, Ribaševina, Karan, Trnava i Gostinica oštećeno je više od 70 putnih pravaca, čija će sanacija koštati oko 63 miliona dinara. Oko 80 miliona dinara koštaće sanacija mostova i korita reke Lužnice a najveću štetu u vrednosti od oko 200 miliona dinara,obilna kiša i grad pričinili su na poljoprivrednim površinama", kaže Milivojević.

Milivojević dodaje da je JP "Užice razvoj" sačinilo izveštaj o svim oštećenim putnim pravcima i da se trenutno radi na raščišćavanju terena i sanaciji najurgentnijih tačaka, kako bi se obezbedila prohodnost i neophodna komunikacija.

Izveštaji sa procenom štete poslati su na adrese nadležnih ministarstava i Sektora za vanredne situacije, pa se očekuje i podrška države. Narednih dana biće utvrđeni i mehanizmi za podršku poljoprivrednim proizvođačima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.