MALI IVAN JE U KOLICIMA NAPRAVLJENIM OD REŠETKI IZ FRIŽIDERA: Zimu proveli bez IJEDNE vatre, ovo je BOGU za PLAKATI
Pomoć za porodicu Husko, Foto: Privatna arhiva/Stolar Mile

POMOZIMO IM JER IH ŽIVOT NIJE MAZIO

MALI IVAN JE U KOLICIMA NAPRAVLJENIM OD REŠETKI IZ FRIŽIDERA: Zimu proveli bez IJEDNE vatre, ovo je BOGU za PLAKATI

Baka je za Espreso ispričača da se oni ne žale na svoj život, ali da im je jako teško da prežive sa 32.000 koje imaju od prošlog meseca

Objavljeno:

U Bačkom Gradištu, u potpuno nehumanim uslovima, nedostojnim za čoveka žive mali Ivan, njegov otac, baka i deka koji je preživeo šlog.

Ivana se majka odrekla, što je i napismeno potvrdila onog trenutka kad je saznala za dečakovu dijagnozu. Njemu je sa svega 4 meseca ustanovljena Dispraksija, poremećaj koordinacije koji se prvenstveno uočava u nezrelosti organizovanja pokreta. Od tog dana, o njemu brine baka koja na sve načine pokušava da mu nadomesti majčinsku ljubav.

Njegov otac je sezonski radnik, kada su kišni dani, on bez ijednog dinara mora da preživi te dane jer posla u nadnici tih dana nema.

Po fotografijama koje nam je ustupio stolar Mile, a koji je i posetio ovu porodicu, možete videti koliko su teški uslovima u kojima preživljavaju.

Borba je teška jer ono što se zaradi i zakrpi pocepa se sa druge strane i tako u krug. Dugovi se šire i produžuju.

Ivan ima mnogo odela i zaista mu nije potrebno, ali nema neurološka kolica za njega već samo ova koja su pravljena od običnih dečijih a platforma za noge od žice za frižider koja je napravila njegova baka Huska Iren.

Baka je za Espreso ispričača da se oni ne žale na svoj život, ali da im je jako teško da prežive sa 32.000 koje imaju od prošlog meseca.

- Ivan je tuđu negu i pomoć dobio tek prošlog meseca, do sada smo i bez toga živeli. Kuća je u lošem stanju, ne možemo da stignemo da zakrpimo sve, problem se već stvara na drugom mestu. Moj sin se trudi, ide u nadnice, radi za dnevnice gde god da ima posla. Ali i poslodavac iskorišćava njegovu dobrotu, desi se da mu uopšte ne isplati platu jer kaže da neko mora da plati i zdravstveno koje mu uplaćuje za dete, izgovara za naš portal ova žena voljna da se bori za svog sina i unuka.

1 / 10 Foto: Privatna arhiva/Stolar Mile

Hranu sme da jede samo blendiranu, odnosno kašastu ali ni nje nema. Frižider je prazan, posvedočio je stolar Mile.

Stolar Mile kaže da im je potrebno je bukvalno sve, od pelena broj 5, krema, sredstva za dezinfekciju. Hrana konzervirana i dugotrajna. Imaju frižider može i kvarljivija ali dok to stigne do njih bolje je ne rizikovati.

Dragi prijatelji...Ovo ljudi i ovo dete su proveli zimu bez i jednog komada drveta da založe vatru. Bukvalno su se smrzavali, naveo je Mile u svojoj objavi.

Ivanov deda koji isto živi sa njima je teško pokretan posle dva infarkta i jednog šloga. Kada je Mile krenuo nazad svojoj kući, on je ipak ustao da ga isprati i rekao mu "Mile gledao sam te u jednoj emisiji kako si se zaplakao za jednim detetom pa i ja sam plakao sa tobom".

Trenutni dugovi koje imaju su 15.000 za struju i 10.000 duga za hranu. Svako ko želi i može da pomogne može se javiti Miletu u poruci na Fejsbuk profilu.

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.