ZANIMLJIVE PRIČE IZ RAZLIČITIH KRAJEVA SRBIJE! Ne propustite Kojekude po Srbiji danas u 16.30 časova na KURIR TV
Foto: Promo

POGLEDAJTE

ZANIMLJIVE PRIČE IZ RAZLIČITIH KRAJEVA SRBIJE! Ne propustite Kojekude po Srbiji danas u 16.30 časova na KURIR TV

Ovog puta očekuje vas priča o najtužnijoj tamburaškoj pesmi koja nikada nije zapisana i koja se prenosi sa kolena na koleno

Objavljeno:

Ove nedelje Vukašin Grozdanić zasta vas vodi "Kojekude po Srbiji", s obzirom da se u novoj epizodi koja se emituje danas u 16.30 časova nalaze priče iz raznih delova Srbije poput Ljiga, Crepaje, Banovaca, Šida i Gladnoša.

Ovog puta očekuje vas priča o najtužnijoj tamburaškoj pesmi koja nikada nije zapisana i koja se prenosi sa kolena na koleno. Spevana u logoru danas polako ali sigurno bledi. Romski tamburaši je retko pevaju, a Vukašin je zahvaljujući "Panonskim biserima" imao priliku da je snimi.

Očekuje vas i priča o izgubljenom spomeniku napisanom na Starosrpskom jeziku, koji iza sebe krije dublju priču i značenje. Bilo je reči i o potopima koji su krajem 19. veka bili na prostoru današnjeg Ljiga, ali i kako odluke predaka utiču na naše živote. Vukašin će na zanimljiv način i dočarati i pokazati kako je svaki trenutak bitan i da svaki detalj može odrediti naše puteve i ono što zaista jesmo.

Nema sumnje da vas očekuje još jedna uzbudljiva epizoda emisije "Kojekude po Srbiji" danas u 16.30 časova!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.