DECA EVAKUISANA ZBOG NEVREMENA U FUTOGU: Vanredna situacija proglašena u još jednom srpskom gradu (FOTO)
MUP, Foto: MUP

nevreme

DECA EVAKUISANA ZBOG NEVREMENA U FUTOGU: Vanredna situacija proglašena u još jednom srpskom gradu (FOTO)

MUP izdao važno saopštenje

Objavljeno:

Tokom današnjeg dana nevreme je zahvatilo veći deo teritorije Republike Srbije, kako je saopštio Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega, u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

- Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Кaran, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

MUP
MUPfoto: MUP

- Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina (osam lica- Grad Užice i opština Кosjerić, jedno lice Grad Čačak i jedno lice opština Ivanjica). Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Кragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Кraljevu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

MUP
MUPfoto: MUP

- Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Bonus video:

00:15

Pljuskovi u Beogradu

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.