NA SNAZI JE NARANDŽASTI METEO ALARM: RHMZ upozorava na VREMENSKE NEPOGODE
Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

NA SNAZI JE NARANDŽASTI METEO ALARM: RHMZ upozorava na VREMENSKE NEPOGODE

Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju obilniji i jači pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura oko 15, a najviša oko 23 stepena.

RHMZ upozorava na pojavu jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

"Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više", upozorava RHMZ.

Do kraja meseca nestabilno

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

"Do kraja meseca promenlјivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim plјuskovima i grmlјavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. Dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 °S", navodi se u najavi RHMZ.

Upaljen meteo alarm

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Narandžasti meteo alarm na snazi je gotovo na celoj teritoriji Srbije, izuzev Kosova i Metohije, gde je upaljeno žuto upozorenje. Meteo alarm je na snazi zbog kiše i grmljavine.

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Bonus video:

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.