METEOROLOG UPOZORAVA: Grmljavinske OLUJE i PLJUSKOVI večeras će pogoditi ove delove SRBIJE
Đorđe Đurić, Foto: Dragana Udovičić

VREME U SRBIJI

METEOROLOG UPOZORAVA: Grmljavinske OLUJE i PLJUSKOVI večeras će pogoditi ove delove SRBIJE

Svi ovi sistemi premeštaće se u severoistočnoj visinskoj struji

Objavljeno: 21:40h

Do kraja dana i u toku večeri snažni grmljavinski sistemi sa obilnim pljuskovima i grmljavinom premeštaće se preko Banata, juga Bačke, Beograda, Podunavlja, Braničevskog okruga, oblasti Homiljam, istočne Srbije, Srema i Mačve dalje ka Kolubarskom okrugu i zapadnim predelima Srbije.

Svi ovi sistemi premeštaće se u severoistočnoj visinskoj struji.

U svim ovim predelima do kraja dana i tokom večeri očekuju se veoma jaki pljuskovi sa grmljavinom, uz snažno električno pražnjenje.

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava, odnosno od kratkotrajnih poplava usled nemogućnosti da odvodni sistemi ne prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

U ovom trenutku Beograd je na udaru grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a tokom večeri glavni grad zahvatiće još jedan snažan grmljavinski sistem sa veoma obilnim pljuskovima.

1 / 7 Foto: RINA

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost od grada.

Ogroman oprez preporučuje se u saobraćaju, jer su putevi veoma mokri i klizavi, uz ogromno zadržavanje vode, a pojedine deonice biće i poplavljene.

Postepeno smirivanje situacije očekuje se kasnije tokom večeri i noći, ali će se veoma nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i grmljavinskim olujama nastaviti i tokom vikenda.

Inače, veći deo Srbije tokom većeg dela dana na udaru je snažnih grmljavinskih oluja, uz veoma obilne pljuskove, lokalno uz grad i poplave.

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

(Espreso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.