DRAMATIČNE SLIKE IZ DRAGAČEVSKOG SELA: "Morali smo životinje na rukama da nosimo", do Milosavljevića se NE MOŽE
Selo Đin, Foto: RINA

užas

DRAMATIČNE SLIKE IZ DRAGAČEVSKOG SELA: "Morali smo životinje na rukama da nosimo", do Milosavljevića se NE MOŽE

Ogromna je kiša pala i uz grad pričinila veliku štetu na poljoprivrednom zemljištu, plastenicima

Objavljeno:

Usled obilnih padavina izlili su se bujični potoci u selima na teritorije opštine Lučani . Prilazni put do porodice Milosavljević koja živi uz obalu Zapadne Morave skoro potpuno je uništen, a voda im je ušla i u štale.

- Morali smo u rukama da nosimo životinje kako bi ih spasili i stavili na sigurno. Ogromna je kiša pala i uz grad pričinila veliku štetu na poljoprivrednom zemljištu, plastenicima. Ono što je nama najveći problem jeste prilazni put koji je u katastrofalnom stanju i ne može da se koristi, kaže za RINU domaćica Mira Milosavljević.

Ova porodica nadaleko je poznata kao vredna i domaćinska, a pod krovom njihove kuće zajedno živi preko 10 članova i tri generacije. Bave sečom šume i poljoprivredom, stoga im uništen prilazn put i te kako otežava normalno funkcionisanje. U prethodnim poplavama voda im je odnela veliki broj konja, a sada kada su krdo obnovili plaše se svake veće kiše.

1 / 10 Foto: RINA

- Konji i koze su nam na moravskom ostrvu i uz splav moramo sve da ih evakuišemo na sigurno. Sestićemo u štalu koja je ostala suva dok padavine ne presatnu, dodaje Mira.

Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je gradsko, ali i seosko područje grada Čačka. U naselju Loznica izlila se Loznička reka i poplavila putnu infrastrukturu, usled kiše i grada materijalnu štetu pretrpela su i moravska sela Vapa, Viljuša i Zablaće.

01:43

POPLAVE GUTAJU ULICE NOVOG SADA: Policija izbavljala ljude iz vode! Spašene dve porodilje i na vreme prebačene do obližnje bolnice

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.