PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U KOCELJEVI: Zbog OBILNIH BUJICA poplavljeno 30 DOMAĆINSTAVA
Kiša, Foto: RINA

VAŽNO

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U KOCELJEVI: Zbog OBILNIH BUJICA poplavljeno 30 DOMAĆINSTAVA

U bujicama je poplavljeno oko 30 domaćinstava

Objavljeno:

U opštini Koceljevo danas je uvedena vanredna situacija zbog štete izazvane obilnim padavinama. Građani organizovano čiste nanose i blato koje je donela jučerašnja bujica, a narednih dana biće utvrđen obim štete.

U bujicama je poplavljeno oko 30 domaćinstava, a naneta je velika šteta na privrednim objektima, kao i na putnoj infrastrukturi, prenosi RTS.

Nakon olujnog nevremena koje je sinoć zahvatilo Novi Sad i prouzrokovalo velike poplave i kolaps u saobraćaju, dežurne komunalne i druge službe nalaze se na terenu i otklanjaju štetu.

Kiša
Kišafoto: RINA

Saobraćaj se na frekventnim lokacijama odvija bez problema, dok u manjim ulicama i dalje ima vode zbog koje se automobili otežano kreću.

Borislav Pejanović iz "Vodovoda i kanalizacije" rekao je da su sve ekipe i mehanizacija i dalje na terenu.

- Najviše posla smo imali u Partizanskoj, ulicama Cara Lazara i Cara Dušana, odnosno u pojedinim delovima grada - Telep, Klisa, centar i Limani i Grbavica, ali i prigradska naselja Futog i Veternik - rekao je on.

Obilne padavine prouzrokovale su manje probleme na izvorištu odakle se Zrenjanin snabdeva vodom, te su iz sistema isključena dva od 34 bunara iz kojih taj grad koristi vodu.

U čačanskom kraju, vodostaji reka su u blagom porastu, a za sada nema izlivanja.

Bonus video:

01:43

POPLAVE GUTAJU ULICE NOVOG SADA: Policija izbavljala ljude iz vode! Spašene dve porodilje i na vreme prebačene do obližnje bolnice

(Espreso/ RTS/ Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.